Progesterone - injeksione me një vonesë

Progesterone prodhohet si në human dhe në trupin mashkullor. Është e nevojshme për shumë procese në trup. Në gratë, ajo është prodhuar nga vezoret, në meshkuj - testiseve. Dhe përfaqësuesit e të dy gjinive është prodhuar në sasi të vogla lëvore veshkave.

Për gratë progesterone është shumë e rëndësishme sepse, ndër të tjera, ajo përgatit trupin e saj për shtatzëninë: një shtresë e brendshme e mitrës përgatitet për bashkëngjitje të vezën, ndihmon në shtatzëni.

Në progesterone jo-shtatzënë shtetit luan një rol në rrjedhën normale të ciklit menstrual. Dhe me ciklin e saj të nivelit të ulët mund të jetë i prishur. Prodhimi i saj ndryshon në varësi fazën e ciklit.


Kështu, në fazën folikulare ajo është prodhuar tërësisht në sasi të vogla, dhe 14-15 ditë, që është faza e ovulacionit, nivelet e progesterone fillon të rritet. Kur veza lë vezore, gjëndër fillon për të prodhuar shpërthyer e "hormonit të shtatzënisë."

Gjatë kësaj periudhe niveli normal progesterone është në maksimum. Kjo sinjalizon trupin se është e nevojshme për t'u përgatitur për shtatzëni.

Në qoftë se ulja e trupit apo të rritur nivelin e progesterone mund të shfaqen simptoma të tilla si: • dhimbje gjoksi;

 • bloating;

 • swings papritur humor;

 • gjakderdhje vaginale që nuk ka të bëjë me menstruacioneve;

 • parregullsi menstruale. • Nivelet e ulëta të progesterone çon në çrregullime hormonale dhe mungesa e funksionimit të korpus luteum, placentë në zgjatjen e shtatzënisë, dështime, inflamacion kronik të sistemit riprodhues dhe probleme të tjera.

  Progesterone - injeksione në një menstruacioneve vonesë


  Injections e progesterone ndihmojë të rivendosur dhe do të shkaktojë cikël mujor. Trajtimi i në formë të injeksioneve ose marrjen drogën duhet të administrohet pas një ekspertimit. Dhe duke marrë formën e ilaçeve të marra nga mjeku. Injections e progesterone në një menstruacioneve vonesë prodhuar në përputhje me doza të caktuara. Injeksione e progesterone për të thirrur përgatitjet progesterone menstruacioneve prodhuar 25%, 2% progesterone, progesterone 1%.


  Këto produkte përmbajnë hormon në një zgjidhje të bajame ose vaj ulliri. Injections e progesterone - forma më e zakonshme në të cilën ky hormon është përshkruar për pacientët si një drogë. Dhe injeksione të progesterone në një menstruacioneve vonesë rivendosur ciklin normale.