Asnjë mujore pas duphaston

Sot, disa gra mund të krenohem me një cikël të rregullt menstrual. Stresi të vazhdueshëm, kushtet e pafavorshme mjedisore, sëmundjet e sistemit riprodhues - e gjithë kjo ndikon në punën e vezoreve në veçanti në prodhimin e progesterone. Si rezultat, ovulacionit (dhe menstruacioneve) është i parregullt ose plotësisht mungon. Për të rregulluar situatën, mjekët përshkruajnë duphaston. Megjithatë, disa gra ankohen për mungesën e menstruacioneve dhe pas marrjes Duphaston. Ne do të kuptoni se pse kjo po ndodh.


Nëse kjo shtatzënisë?

Duphaston rrit nivelet në hormoneve progesterone një gruaje. Normalisht, shuma e drejta e progesterone prodhuar nga korpus luteum në fazën e dytë të ciklit menstrual (pas ovulacionit). Në ciklin e parregullt, mungesa e menstruacioneve, ose në disa raste progesterone infertilitetit trupi i vet femra e mjaftueshme. Trajtimi duphaston zakonisht kryhet në fazën e dytë të ciklit menstrual, duke i dhënë fund me pritjen e disa ditë para menstruacioneve. Reduktimi i progesterone për të hequr drogës dhe shkakton gjakderdhje menstrual. Kur fillon muaj pas duphaston? Kjo zakonisht ndodh 2-3 ditë pas ndalimit të drogës, në disa raste - për 10 ditë.


Megjithatë, situata është shpesh rasti kur pas heqjes duphaston nuk mujore. Shpesh kjo vonesë do të thotë shtatzënisë. Në këtë rast është e nevojshme për të bërë një test ose një test të gjakut për hCG. Nëse shtatzënia është e konfirmuar, ju duhet të kërkoni gjinekolog emergjence. Mjeku do të ngjarë të rekomandojë të vazhdojë marrjen e drogës para nesh, në mënyrë që të parandalohet abort. Duphaston Anullimi gjatë shtatzënisë duhet të jetë jashtëzakonisht i saktë në çdo rast.

Pse nuk ka asnjë muaj pas duphaston?


Nëse shtatzënia nuk vjen, dhe pas një duphaston muaj ka nevojë për të kryer një ekzaminim të plotë hormonal. Ndoshta ka shkelje jo vetëm në vezore dhe gjëndra veshkave, por dhe gjëndrra e hipofizës. Mjeku do të përshkruajnë teste për tiroide-stimuluese hormon, Hormoni dhe progesterone drejtpërdrejtë në gjëndra ultratinguj veshkave dhe vezoret.

Arsye të tjera që, pas marrjes së nuk duphaston mujore janë:


  • niveli i ulët i estrogjenit;

  • Ovulacionit vonë dhe, për pasojë, nivelet e larta të progesterone vetë;

  • Ndryshimet mbresë në mitër që parandalojnë refuzimin e endometrium apo dalje e gjakut menstrual.