Misoprostol dhe mifepristone

Më të përdorura shpesh droga për ndërprerjen e një shtatzëni e padëshiruar është Misoprostol dhe stil. Këto droga të përshkruara nga mjeku, dhe procedura aborti mjekësor është kryer tërësisht nën kontrollin e tij.

Si Misoprostol përdorur dhe mifepristone?


Para se të marrë mifepristone dhe Misoprostol kërkuar këshilla mjekësore. Çështja është se para kësaj procedure është e nevojshme për identifikimin e saktë të shtatzënisë që e bëjnë duke përdorur ultratinguj.
Së pari, jepni vajzën për të pirë një pilulë mifepristone. Ky medikament shkakton shkëputjen placentar e endometrium, duke shkaktuar një zbutje të qafës së mitrës dhe të mitrës kontraktimet.

Vetëm 48 orë pas marrjes së mifepristone gjë e hidhur, Misoprostol marrë, dhe të shikojnë si femra. Ajo ishte nën ndikimin e këtyre të fundit është dëbimi i fetusit nga trupi. Fillimi i këtij procesi ndodh brenda 3-4 orë pas marrjes.
Sa efektive janë këto barna?
Shpesh gratë janë të pyesin se si të jetë gt; efektive këto barna në qoftë se ju pini Misoprostol pa mifepristone. Në këtë rast, një probabilitet të lartë e gjakderdhje, v. Për. Shkëputje placentar nuk do të ndodhë.

Sa për efektivitetin e këtyre barnave, në 92% të rasteve të abortit në vijim pilula dhënave tonik. Periudha më e favorshme për abortin mjekësor është deri në 7 javë. Pavarur e abortit të mundshme mjekësore?
Shumë vajza, vendosi të kryejë në mënyrë të pavarur dhe aborti mjekësor për të hequr qafe shtatzënia e padëshiruar të mendojnë shumë rreth ku për të blerë mifepristone dhe Misoprostol. Fakti që këto barna janë shitur me recetë vetëm, dhe zakonisht në farmaci ata nuk ndodhin.

Ky fakt shpjegohet me faktin se gjatë abortit të tillë është një probabilitet të lartë të komplikimeve që nga viti kryhet procedura duhet medustanovi dhe vetëm nën mbikëqyrje mjekësore.