Medabort

Aborti mjekësor (medabort) - është një aborti artificial mjekësore në një institucion të specializuar. Sjellja e tij si për arsye mjekësore dhe me kërkesë të një gruaje (me ngurrimin e pacientit për të pasur fëmijë për çfarëdo arsye). Nëse një grua dëshiron për të hequr qafe të shtatzënisë dhe kështu ndoshta të shpëtuar shëndetin tuaj (duke përfshirë riprodhues dhe) pastaj e bëjnë atë të jetë në një klinikë të mirë një specialist me përvojë. Pra, atëherë ne do të konsiderojë atë medabort si ndodh, veçantitë e periudhës së postabortion, dhe pasojat e një abort dështuar.Termat dhe shkaqet e medaborta
Ka 2 lloje të indikacioneve për abort mjekësore: mjekësore dhe dëshirat e grave.

 • Duke indikacione mjekësore përfshijnë: anomalitë e fetusit diagnostikuar me ultratinguj, ose sëmundje të rëndë të nënës, të cilat mund të përparojë me rritjen e moshës gestational (diabeti, tuberkulozi, sëmundje të zemrës).

 • Në rast të ndërprerjes së shtatzënisë me dëshirën e gruas, mjaltë-abort kryhet për jo më vonë se 12 javë.


 • Nëse aborti është për arsye mjekësore, atëherë ajo mund të mbajë deri në 22 javë (në një datë të mëvonshme, kjo procedurë quhet lindjes artificiale).

  Ajo duhet gjithashtu të theksohet se aborti është një mjekësore dhe kirurgjikale. Ilaçet kryhet në rast se shtatzënia nuk i kalon 49 ditë.


  Procedura për një abort mjekësore


  Aborti kirurgjikale është kryer nën anestezi të përgjithshme duke përdorur mjete të posaçme. Së pari, përdorni përhapjes veçanta të hapur qafën e mitrës dhe pastaj hequr përmbajtjen duke përdorur thithje, herë pas here butësisht zshkribayut shtresën e brendshme të endometrium nga murin e mitrës. Procedura është e plotë kur mjeku mendon kyuretkoy pastër murin e mitrës.

  Kur kryerjen e pacientit aborti mjekësor jep për të pirë dy lloje të pilula. Në fillim ajo pi mefypreston (progesterone receptor antagonist) dhe myrolyut (e drogës nga grupi i prostaglandinave, e cila ndihmon për të reduktuar në mitër). Gruaja Myrolyut duhet të pini 36 orë pas marrjes mefyprestona dhe gjithmonë nën mbikëqyrje mjekësore.


  Veçantitë e periudhës së postabortion


  Pas procedurave të abortit mjekësor grua mund të festuar diktim dhe terhiq siklet në bark (ai thotë se kontraktimet). Bold ngjan medaborta menstrual pas ndarjes dhe zgjat 5 deri në 7 ditë.

  Periudha Karakteristike postabortion është një cikël menstrual të cilat mund të instalohet brenda 6 muajve. Kjo është për shkak të faktit se trupi i femrës është konfiguruar shtatzënia është zhvillimi dhe rritja e shpejtë e nivelit të hormoneve që kontribuojnë në ruajtjen dhe zhvillimin e shtatzënisë. Një ndërprerje e papritur e një stresi të fuqishme, e cila çon në sintezën e hormoneve razladke sepse medaborta muaj pas një kohë mund të jetë i parregullt.


  Efektet e abortit mjekësor


  Gratë që vendosi për këtë procedurë, të jenë të vetëdijshëm për komplikime të mundshme:


 • Pjesa medabort në cilat pjesë të vezën mund të mbetet në mitër, duke rezultuar në gjakderdhje të zgjatur dhe endometritis;

 • të ngjitet që mund të zhvillohet në mitër dhe tuba se të parandaluar shtatzëninë.
 • Kështu, medabort - kjo nuk është manipulim i qetë dhe kirurgjia, e cila është e vështirë për trupin e një gruaje. Nëse pacienti ka vendosur mbi të, atëherë ajo duhet të kryhet në një qendër të specializuar mjekësor në mënyrë që të shmangen ndërlikimet pas abortit.