Metronidazole në gjinekologji

Si infeksionet inflamatore e pelvikut shkaktuar polymykrobnыmy, një nga komponentët e detyrueshme të trajtimit të tyre janë droga antimicrobial të cilat kanë aktivitet të lartë kundër patogjeneve anaerobe dhe infeksionet antiprotozoale, përfshirë Metronidazole zë një vend të veçantë.
Ky mjet është përdorur gjerësisht si një trajtimin e sëmundjeve të pjesët më të ulta sistemin riprodhues të femrës, dhe në trajtimin e shteteve septike në gjinekologjisë dhe obstetrikës.
Ky mjet është përdorur në forma të ndryshme. Ajo mund të jetë tableta, dhe krem, dhe suppositories vaginale dhe xhel vaginal, dhe një zgjidhje për injeksion.

Metronidazole ka një shkallë të lartë të bioavailability, sepse contraindications për përdorimin e saj në obstetrikë dhe gjinekologji keni reaksione alergjike ndaj mjetit, sistemin organik nervor qendror, shtatzënisë dhe qumështit të gjirit gjirit me gji, mosfunksionim të mëlçisë, sëmundjeve të gjakut.

Indikacionet për përdorimin e Metronidazole në gjinekologji


Perdorimi i drogës lokal, pra ne formen e suppositories vaginale ose xhel vaginale metronidazol tregohet për trajtimin e trichomoniasis, infeksion maja, vaginosis bakteriale, urethritis.

Nëse infeksioni urogjenital recurs vazhdimisht, dhe në rast të mjekut Trichomoniasis duhet Metronidazole terapi ditës plotëson përdorimin e saj të sistemit në tabletë apo formë injectable.
Si përdoret Metronidazole?

 • Pllakat e drogës, e përdorur zakonisht tre ose katër herë në ditë për 250-750 mg.

 • Medikamente intravenoz administrohet çdo tetë orë 500-750 mg.

 • Qirinj administrohet nga vagina një herë në ditë 500 mg. • Sa kohë duhet të jetë zbatimi i kursit të këmbimit, të përcaktuara nga mjeku në varësi të ashpërsia dhe natyra e sëmundjes.

  Trichomonas vaginitis trajtimin e gruas Metronidazole nuk duhet të angazhohen në seks. Ky kurs i terapisë duhet të shkoni dhe partneri i saj seksual.
  Kur përdorni drogë pacientët Metronidazole duhet të përmbahen nga pirja e alkoolit, sepse ajo mund të shkaktojë reaksione të tilla si dhimbje koke, nauze, vjellje, cramping barkut.

  Efektet anësore të Metronidazole


  Që trajtimit Metronidazole, si çdo mjet tjetër, ajo duhet të mbahet mend se ajo mund të ketë efekte anësore. Në këtë rast, ata të përkthehet në:


 • nervozizëm, dhimbje koke, pagjumësi, depresion, marramendje, dobësi, ataksi, rrit nivelet e nervozizëm, konfuzion, konvulsione, nevropati periferike, hallucinations;

 • reaksione alergjike të tilla si një skuqje në lëkurë, koshere, kruajtje;

 • reduktuar oreksin, shije metalike në gojë, nauze dhe vjellje;

 • leukopenia;

 • acarim në fushat e produktit përdorimi lokal;

 • djegur në uretrës;

 • arthralgia.