Tableta Hemostatic gjakderdhje mitrës

Për të mos ngatërrohet me gjakderdhje mitrës menstruacioneve, edhe pse ata janë të ngjashme. Gjakderdhje të mitrës, karakterizuar në atë që ajo ka një kohë të gjatë dhe bollshëm dhe ka nje karakter rregullta. Kjo mund të jetë fibroids mitrës, tumoret e ndryshme (beninje dhe malinje), sëmundjet e mitrës dhe shtojca. Ndonjëherë gjakderdhje mitrës të ndodhë si një komplikacion i shtatzënisë dhe lindjes.

Përveç gjakderdhje mund të shoqërohet me çrregullime hormonale, kur hormonet që ndikojnë organet gjenitale, disi nuk i plotëson normën. Edhe pak gjakderdhje mitrës lindin për arsye që nuk lidhen drejtpërdrejt me organet seksuale. Për shembull, kjo mund të jetë një shkelje e integritetit apo mëlçisë sëmundjes Vyllerbranda (probleme me koagulimit të gjakut).


Trajtimi i gjakderdhje mitrës


Para së gjithash, trajtimin e mitrës gjakderdhje për qëllim për të ndaluar gjakun. Atëherë ju keni nevojë për të gjetur arsye dhe të përpiqen për të zgjidhur atë. Në e parë të mitrës fazë gjakderdhje Hemostatic përdorur pilulën. Shumica gjakderdhje mitrës është një Hemostatic droga Dytsyon, Vikasol, Etamzilat, acid Aminocaproic dhe kalcium.

Në tableta të ndaluar gjakderdhje mitrës, gratë përshkruajnë barna për zvogëlimin e kancerit - më i famshëm është oxytocin. Nëse humbja e gjakut në pacientët rënë rëndë hemoglobinës, ajo është përshkruar suplemente hekuri apo komponentëve të gjakut - plazma, эrytrotsytnaya masë. Gjithmonë në trajtim duhet të sigurohen dhe vitamina sosudoukreplyayuschim - vitamina C, B6, B12 askorutin, acid folik.


Pas këtyre masave emergjente kur gjakderdhja ishte ndalur, është e nevojshme për të kryer parandalimin e përsëritjes. Për ta bërë këtë, mjeku shqyrton gruan për të identifikuar shkaqet që çuan në gjakderdhje.

Në mënyrë tipike, kurs të pilula hormonale, pajisje intrauterine Mirena grup i caktuar. Nëse arsyeja endometritis, polyps, fibroids, adenomyosis ose hyperplasia endometrial, kryer trajtimin e duhur.