Injeksion i progesterone - Udhëzime

Injections e progesterone tregon gratë në një menstruacioneve vonesë, si dhe të ndihmojë të shmangur amenorrhea, dhe në qoftë se ajo duket se një grua është shtatzënë - do të ndihmojë për të mbajtur fëmijën dhe të mos dëmtojë atë.

Udhëzime për përdorimin e progesterone UkolovZakonisht mjekët bojë skemën e pacientëve si thikat injeksione të progesterone. Përndryshe ata duhet të bëni si më poshtë:

 • për trajtimin e gjakderdhje intra-mitrës nga 5-15 mg per nje javë;

 • me amenorrhea dhe hipohenitalizmi 10 mg në ditë për 8 ditë;

 • Algodysmenorrhea në 6-8 ditë para ditëve kritike 5-10 mg të përditshme ose çdo ditë të tjera;

 • për të mbajtur shtatzëninë nga 5-25 mg të zhdukjes kërcënuar abort.


 • Injections e progesterone bëjë subkutane ose intramuskulare. Më shpesh të përshkruara Injeksioni intramuskular e hormonit, pasi kjo metodë është më pak e dhimbshme. Para futjes së një shishkë me një zgjidhje në të ngrohtë dorë për temperaturën e trupit për të bërë progesterone më pak i trashë dhe jo aq dhimbje të injektohet në muskul.
  Udhëzimet të drogës është se si për të bërë injeksione e progesterone. Për çdo pacient duhet të jetë një qasje individuale, në varësi se si ajo reduktuar nivelet e progesterone.

  Shtëna Progesterone gjatë IVF-vetëm të shpëtojë gratë që dëshirojnë të ruajnë shtatzëninë shumëpritur. Por nuk mund të jetë vetëm nën kontroll të rreptë mjekësor.

  Efektet anësore të progesterone Ukolov


  Si kapsula përdorues progesterone, mund të ketë disa efekte anësore kur përdoret si me poshte:

 • oligomenorrhea;

 • presionin e lartë të gjakut;

 • ënjtje të gjirit;

 • dhimbje koke;

 • depresioni;

 • fytyre;

 • albuminuria;

 • ënjtje.


 • Kur përdorni progesterone duhet të marrë në konsideratë përfitim / dëmit të drogës dhe të jetë i sigurt për të kontrolloni me mjekun tuaj. Ju nuk mund të vetë, pa analizë, metoda e "shtizë" për të vendosur siç duhet deri hormonet tuaja.