Duphaston dhe mujore

Rregullt menstruacioneve - një lloj tregues i shëndetit të grave dhe funksionimin normal të sistemit riprodhues. Në varg normal mund të jetë një menstruacioneve vonesë për 3-5 ditë, ajo mund të jetë shkaktuar nga stresi, mbingarkimi fizik, ndryshimi i klimës dhe nuk duhet të shkaktojë shqetësim. Nëse vonesa është më i gjatë dhe pa shtatzënisë ose menstrual gjakderdhje nuk ndodhë fare, shkeljet e rënda.
Cikli menstrual rregullohet nga hormonet e seksit - ose më mirë, estrogjenit komponimet progesterone prodhuar nga vezoret. Mungesa e zgjatur e menstruacioneve mund të flasim për mungesën e hormoneve në trup, dhe për këtë arsye, dështimet në vezore. Në raste të tilla, gjinekologët nganjëherë të përshkruara drogës Duphaston thirrjen për çdo muaj.

Duphaston dhe mujore


Komponenti aktiv i drogës është një analog sintetike e hormoneve progesterone - progestins, sepse duphaston treguar jo vetëm në mungesë të menstruacioneve, por kur planifikon shtatzënisë, si dhe mbështetjen e saj në qoftë se ekziston një kërcënim i ndërprerjes. Konsideroni se si duphaston tund në hënë.

Ndikimi mbi duphaston mujore


Normalisht, përqendrimi i progesterone në gjak është vazhdimisht në ndryshim në varësi të fazën e ciklit dhe arrin kulmin në fazën e dytë, duke siguruar trashje dhe loosening e endometrium, duke e bërë atë transplantim mundur në murin e mitrës së një vezë pllenohet. Nëse shtatzënia nuk vjen, endometriumit refuzuar, që janë mujore. Kur progesterone është zhdukur, dhe ky proces është ndërprerë gjakderdhje menstrual nuk ndodh.

Një tjetër arsye e mundshme që hëna nuk ka ardhur, është mungesa e ovulacionit, e cila mund të shkaktohet nga lezionet e vezore. Në këtë rast, pranimi duphaston kryhet për 2-3 cikle dhe duke shkaktuar artificialisht ndryshimet në rreshtim të mitrës, tipike për fund të ciklit. Ky medikament nuk shtypur ovulacionit - në të kundërtën, pas suspendimit është e rregulluar funksionimin normal të vezores. Nëse pas marrjes duphaston nuk mujore, duhet të konsultoheni me një specialist dhe të bëjë një test - shanset e shtatzënisë.

Si për të thirrur duphaston mujore?


Siç është përmendur tashmë, për gratë jo shtatzënë menstruacioneve lehtë vonesë, brenda një jave. Nëse për ndonjë arsye ju duhet ta shkaktojnë ose të përshpejtojë prania e tyre caktohet një droge vijon: një tabletë dy herë në ditë për pesë ditë. Mujore të fillojë në ditën e dytë apo të tretë pas ndërprerjes.
Nganjëherë gratë janë të interesuar, mund të shkaktojë duphaston muaj, duke u përpjekur për të "përkon" para një datë të caktuar. Në asnjë rast nuk duhet të marrë ato pa kontroll, pa monitorimin gjinekologun, sepse efektet e hormoneve vetë mund të jenë shumë të paparashikueshme.

Duphaston për të vonuar menstruacioneve


Drogës është i vogël përdorimit të vonojë fillimin e menstruacioneve, pavarësisht keqkuptim i zakonshëm. Ajo është e bazuar në faktin se çrregullim menstrual është ndonjëherë me të vërtetë pas marrjes duphaston, megjithatë, ky proces është praktikisht e pamundur për të kontrolluar dhe përdorimi i paautorizuar për këto qëllime mund të provokojë çekuilibër serioze hormonal.

Muaj të pakta pas duphaston


Në rastet kur drogës është e përcaktuara për të rregulluar ciklin menstrual për shkak të mungesës progesterone ose mungesa e ovulacionit, pas disa cikleve të para të marrjes së menstruacioneve aktual mund të jetë neobilnymi dhe si kafe "mazni." Ky është një proces normal, për shkak të faktit se rritja e endometrium nevojshme për të përfunduar faza e dytë e ciklit nuk është aktiv.