Duphaston dhe ovulacionit

Pjekuria oocyte dhe ovulacionit - proceset më të rëndësishme në trupin e çdo gruaje të moshës riprodhuese. Në fund të fundit, nëse nuk ka ovulacionit, nuk do të ketë konceptim shumëpritur.

Në mënyrë tipike, ovulacioni ndodh në mes të ciklit menstrual. Në gjysmën e parë të ciklit është e pjekur vezë në një nga vezoret dhe pjekur në gjysmën e dytë të vezës fillon lëvizjen e saj drejt konceptimit të jetë e mundur. Megjithatë, në qoftë se hormonet e trupit të femrës thyer, oocyte pjekuria mund të ndodhë, dhe si pasojë nuk ka ovulacionit. Një tjetër problem mund të lindin në rast të mungesës së hormoneve luteinizing, i cili është përgjegjës për këtë rrugë vezë të rëndësishëm të pjekur nga vezorja. Gjithashtu ka gjetur se në qoftë se progesterone hormon në gratë është më e ulët se normale, madje edhe erdhi shtatzënia mund të rezultojë në dështim në javët e para.


Me sa duket për shkak të çekuilibër hormonal në gratë mund të përjetojnë shkelje të ndryshme dhe devijime në ciklin që të parandaluar shtatzëninë.

Për të eliminuar këto simptoma dhe një ilaç të quajtur si Duphaston.

Shtypur ovulacionit ose Duphaston?


Kjo pyetje është e interesuar në çdo grua që dëshiron të bëhet me barrë. Sipas udhëzimeve të drogës nuk do të pengojnë ovulacionit. Megjithatë, ky hormon sintetike të ndikojë në çdo organ totalisht mundeni ndryshe.

Gjëja e parë për t'u marrë parasysh - në fakt ju keni nevojë për dëshminë e marrë këtë drogë. Ju duhet të gjeni se çfarë mungon hormon në trupin tuaj dhe në periudhën e ciklit.


Gjithashtu mos harroni se sipas udhëzimeve Duphaston rreptësisht duhet të marrë në gjysmën e dytë të ciklit, që do të thotë se pas ovulacionit. Përshkruajnë drogës për 11 apo 14 cikël ditor, duke mos ditur se çfarë dita e ovulacionit, është i pasaktë.

Duke Duphaston pas ovulacionit dëshminë keni krijuar kushte më të mira për konceptimin dhe mund të shmangur abort.

Duphaston në mungesë të ovulacionit


Nëse nuk ka ovulacionit në të gjitha, Duphaston marrë rrugën e zakonshme në fazën e propozuar e dytë të ciklit, ovulacioni ishte si.


Stimulimi i ovulacionit Duphaston kryhet. Kjo duhet të marrë drogë grup tjetër të hormoneve. Pas stimuluar estrogjenit hormon ovulacionit, por nuk hormon progesterone, e cila siç kemi përmendur më lart, është e përmbajtura në duphaston, dhe është e rëndësishme për gjysmën e dytë të ciklit.

Nëse ju vënë së bashku të gjithë informacionin në lidhje me këtë drogë, del se ne jemi duke studiuar të drogës duhet të merren në bazë të indikacioneve të rrepta mjekësore, duke e ditur ditën e saktë të ovulacionit, vetëm një pjesë e dytë e ciklit. Përndryshe Duphaston mund të shtypur ovulacionit, dhe për këtë arsye të parandaluar fillimin e një shtatzëni të kërkuar.