Hormonet femërore seksi në pilula

Për korrigjimin e nivelit të hormoneve në terapi zëvendësimi gratë në menopauzë dhe mund të përdoret pilula që përmbajnë hormone femërore. Hormonet kryesore e seksit mashkull përfshijnë estrogjenit dhe progestins (progesterone) të prodhuara nga vezoret. Para se të caktojë ndonjë tableta femra hormoneve seksuale për korrigjimin e ciklit menstrual, është e nevojshme të dinë se cilën fazë të ciklit ajo funksionon dhe çfarë funksione kryhen. Gjithashtu Pilula përmban hormonet femërore përdoren si kontraceptivëve. Por me lindjen pilula e kontrollit të përmbajë femra hormonet estrogjenit ose progesterone, si dhe dy hormoneve (Kontraceptivët e kombinuar). Për të zgjedhur trajtimin e duhur per hormoneve seksuale femërore, të jenë të vetëdijshëm për funksionin e tyre në trup.

Estrogjenit dhe progesterone - Karakteristikat
Hormonet kryesore femra seksi - estrogjenit dhe progesterone janë prodhuar jo vetëm në fazat e ndryshme të ciklit, por të kryejnë një rol të ndryshëm në trup. Features hormonet:

  • Estrogjene prodhuar nga vezore në fazën e parë e ciklit dhe kontribuojnë degradimit të mëtejshëm dhe përhapjes së endometrium. Përveç kësaj, estrogjene të ndikojë në pamjen e karakteristikave dytësore seksuale, rritjen depozitimi yndyrë, normalizimin e lëkurës dhe mukozës, metabolizmin e kolesterolit, rritjen e densitetit të kockave.

  • Progesterone është prodhuar nga vezoret nga fillimi i fazës së dytë dhe siguron ovulacionit dhe implantimin e një vezë pllenohet, mbështet mbajtjen e shtatzënisë pa lënë mitër të kontratës dhe për të siguruar rritjen e saj dhe përgatit gjëndrrat e qumështit për të prodhuar qumësht.


  • Hormoneve femërore tableta - emrat dhe funksionet


    Lirimin tableta hormonet femërore: estrogjenit, progesterone dhe preparatet e kombinuara përmbajnë estrogjenit dhe progestins. Më pak përdorimi i pilula bimor që rrisin hormonet seksuale femërore në trup. Pills përmbajnë estrogjenit (kryesisht estradiol) tregoi për terapi zëvendësuese pas heqjes së vezoreve dhe komplikime gjatë menopauzës, disa forma të kancerit të gjirit dhe për kontracepsionin. Kundërindikuar për tumoreve të mitrës, predispozicion për trombozë. Shpesh, këto barna janë marrë në mënyrë rigoroze në numërtimin në ditë të caktuara të ciklit, sepse ato përmbajnë doza të ndryshme të hormoneve për secilën nga fazat. Më të njohur emra të tilla mund të llogariten tableta estrogjenit si Ovestyn, Regulon, Premaryn, Rigevidon, Minizyston.

    Tableta që përmbajnë hormoneve femërore progestins (progesterone dhe analoge të saj sintetike) - progesterone Duphaston, Utrozhestan. Ata janë paraqitur me kërcënimin e abortit në tremujorin e parë, sindromi premenstrual, mastitit cistike fijor, Endometrioza, ciklit menstrual për terapi zëvendësuese pas heqjes së vezoreve. Hape Contra me progesterone në gjysmën e dytë të shtatzënisë, veshkave dhe mëlçisë dështim, tensioni i lartë i gjakut, diabeti, astma, trombozë dhe thrombophlebitis, epilepsi, migrenë, laktacionit dhe shtatzënisë ektopike.

    Tableta që përmbajnë si estrogjene dhe progestins - hormonet kombinuar që përdoren për kontracepsion dhe për rregullimin hormonal të ciklit menstrual. Ata janë të ndarë në të larta, të ulët dhe të mykrodozyrovanыe (50, 30-35 dhe 15-20 mg / ditë), monofaznыe (njëjtë doza e hormoneve në të gjitha fazat e ciklit) dhe faza (doza të ndryshme të hormoneve në faza të ndryshme).