Ndikimi mbi duphaston mujore

Një tregues i sistemit normale riprodhues është një cikël të rregullt menstrual. Normalisht kjo është 28 ditë. Vonesat gjatë menstruacioneve apo gjakderdhje të zgjatur, ka shumë të ngjarë të shkaktuara nga mungesa e hormonit të fazës së dytë të ciklit menstrual - progesterone. Ne e konsiderojmë duphaston si ndërlidhur pritjes dhe mujore.

Indikacionet për duphaston pranimit


Një nga treguesit kryesorë për marrjen Duphaston është amenorrhea, e cila është shkaktuar nga funksioni dëmtuar e vezoreve. Normalisht, në mes të ciklit menstrual, ovulacioni ndodh, e cila është për të thyer vezore e pjekur dhe të dalë nga vezë. Në vendin e folikulit që ia plas, formuar korpus luteum i cili sintetizon progesterone. Nën ndikimin e këtij hormoni në mitër po ndryshon (rritje e jashtëzakonshme e endometrium), duke kontribuar në shfaqjen e shtatzënisë dhe për të parandaluar ndërprerje në fazat e hershme.Ndikimi mbi duphaston mujoreDuke Duphaston në fazën e dytë të ciklit menstrual, hormonet deficitit mbushur dhe të vendosur ciklin menstrual saktë. Prandaj, çdo muaj, ndërsa duke marrë Duphaston duhet të jenë të rregullta, nëse identifikuar siç duhet shkaku dhe trajtimit të rekomanduar. Shumë gra doni të dini para se të trajtimit: të marrë Duphaston vijnë kur hëna? Më të zakonshme duphaston regjim - 1 tabletë 2 herë në ditë (20 mg / ditë) nga 14 në ciklin 25 ditë. Lunar duhet të fillojë në ditën e 28, por në praktikë është ndryshe. Nëse duke marrë Duphaston muaj më parë filloi termi, ndoshta ky është reagimi i parë ndaj drogës apo rezultat i trajtimit jo të zgjedhur siç duhet. Unë duhet të them se pas duphaston janë zakonisht të shumta mujore. Mos kini frikë, sikur të kishte menstruacione kafe pakët pas duphaston, kjo ndodh në fillim të trajtimit dhe pastaj duhet të krijohet cikli menstrual.


Nganjëherë gratë vendosin në mënyrë të pavarur të marrë Duphaston për të luftuar amenorrhea. Kjo është e gabuar, sepse ndërhyrja e shkujdesur në një mekanizëm delikat si sistemin endokrin mund të çojë në edhe më shumë abuzimit dhe probleme për t'u marrë me të cilat mund të jetë shumë më e vështirë. Ndonjëherë, këto gra pyesin "Pse unë pi Duphaston dhe jo mujore?". Në fakt çrregullim menstrual në vetë Duphaston marrë mund të shkaktojë shtatzëninë ose vetë të pasakta. Prandaj, vonesa menstruacioneve, së pari ju duhet për të provuar për shtatzëninë.Vonesa muaj pas duphaston heqjenQëllimi kryesor i trajtimit është për të normalizuar duphaston ciklit menstrual dhe, rrjedhimisht, fillimin e shtatzënisë shumëpritur. Nëse anuloni duphaston nuk mujore si më parë, ajo është shkak për shqetësim. Ndoshta arsyeja për çrregullime menstruale në lezionet e hipofizës ose gjëndra veshkave. Në këtë rast, gruaja duhet të përfundojë studimi: përcaktimin e nivelit të hormoneve, me ultratinguj e vezore dhe gjëndra veshkave. Është e këshillueshme për të përcaktuar nivelin e progesteronit në ciklin 21 dhe 23 ditë. Matja e detyrueshme e temperaturën e trupit basal, në mënyrë për të kontrolluar praninë e ovulacionit.


Ka një teori që Duphaston mund të marrë për të vonuar menstruacioneve. Ndonjëherë me të vërtetë shkakton një vonesë, por në shumicën e rasteve kjo çon në mosfunksionim të sistemit endokrin.


Kështu, duke pasur parasysh efektin e drogës Duphaston ciklit menstrual, mund të konkludohet se vetëm i arsyeshëm destinacioni i saj me të gjitha karakteristikat pacienti do të ketë një efekt pozitiv të trajtimit. Vetë metodë pakontrolluar hormonal do të çojë në dështim.