Pilula hormonale për gratë

Pilula Femra hormon mund të zgjidhë shumë probleme të shëndetit të grave dhe të ndihmojë në zbatimin e planifikimit familjar. Ato zakonisht përbëhen nga hormonet natyrore dhe sintetike. Kjo zakonisht progesterone dhe / ose të estrogjenit.

Pilula hormonale për gratë - indikacionet dhe contraindications


Indikacionet për përdorimin e hormoneve në gratë mund të shërbejnë shtetet e mëposhtme:

 • anemi;

 • cikli menstrual;

 • çrregullime hormonale pas lindjes;

 • çrregullime hormonale si pasojë e vuan një shtatzëni ektopike ose abortit;

 • një gamë të gjerë të sëmundjeve gjinekologjike;

 • sëmundjet inflamatore të aparatit gjenital femëror.


 • Në disa raste, gratë marrin pilula të hormoneve kundërindikuar. Për shembull, kanceri i gjirit, hipertension, sëmundje kardiovaskulare, tumoret e mëlçisë, beninje ose malinje cerozë type pjekje, hormone hepatitit nuk mund të pranojë. Diabeti, clots gjakut të rrezikshme dhe gjakderdhje mitrës janë gjithashtu contraindications për përdorimin e barnave që përmbajnë hormonet.

  Është e rëndësishme të dini se në qoftë se një grua pi, droga hormonale apo fyese, si dhe migrenë. Ju nuk mund të përshkruajnë hormonet, në qoftë se një grua gji një fëmijë (zakonisht i kufizuar në 6 javë pas lindjes).

  Gratë në pilula hormon menopauzë


  Gjatë menopauzës nuk mund të bëjë pa hormonet. Arsyeja është se ajo është e nevojshme për të rivendosur deficitin e hormoneve seksuale femërore, e shprehur në një periudhë të caktuar për të minimizuar rrezikun e komplikime menopauzalnыh. Kështu, kur tableta menopauzë hormon është një mjet për terapi zëvendësimi të hormoneve.

  Emrat shpesh përdoret pilula hormonale për gratë


  Hape hormon janë të ndarë në dy lloje:

 • Mono-droga që përmbajnë komponentë ekskluzivisht prohestahennыe, p.sh. Mykrolyut, Эkslyuton, Laktynet, norkolutom.

 • Produktet kombinim që përmbajnë hormone të sintetizuara, ndahen më tej në: • vыsokodozyrovannыe (Jo-Ovlon, Ovoseptu);

 • srednedozyrovannыe (Trykvylar, Desmoulins, Diane-35);

 • nyzkodozyrovannыe (Regulon, Yasmin, Lyndynet 30);

 • dhe mykrodozyrovannыe (Mersylon, Novinet, Lyndynet 20 Logest, Tre-Mersey) droga.