Tableta vaginale Terzhinan

Terzhinan - një medikament lokal ne formen e suppositories vaginale, e cila ka antibacterial, antifungal dhe veprimet anti-inflamatore.
Përbërja e qirinj janë substanca të tilla si ternydazol, Nystatin, neomycin dhe prednisolone.
Indikacionet
Qirinj gjinekologjike Terzhinan përdoren për terapi:

 • Trichomoniasis e vaginës;

 • Vaginitis bakteriale;

 • maja;

 • vaginitis përzier.


 • Dhe gjithashtu si një profilaktik:

 • të abortit dhe lindjes;

 • Operacionet gjinekologjike;

 • instalimi pajisje intrauterine (para dhe pas);

 • hysterography para;

 • diathermocoagulation në mitrës (para dhe pas).


 • Shumica e qirinj Terzhinan pozicionuar si një ilaç për mëllenjë.

  Kur nuk Terzhinan të përdoret?


  Kundërindikimet për përdorimin e qirinj anti-inflamator Terzhinan në gjinekologji është prania e femrave në nivel të lartë të ndjeshmërisë ndaj ndonjë kosto përbërëse.

  Si të përdorni qirinj Terzhinan?


  Qiri Terzhinan e nevojshme për të hyrë thellë në vaginë. Kjo duhet të bëhet gjatë natës, në pozicionin e shtrirë në shpinë. Pas hyrjes qirinj duhet të qëndrojnë në këtë pozicion për të paktën 10-15 minuta. Para futjes së tableta vaginale duhet 20-30 sekonda për të mbajtur në ujë.

  Kohëzgjatja e terapisë Terzhinan është 10 ditë; një medikament parandalues ​​përdoret për 6 ditë.
  Në qoftë se kursi konfirmuar avium mund të marrin deri në 20 ditë.
  Lidhur me përdorimin e tableta vaginale Terzhinan shtatzënisë duhet theksuar se të drogës është e lejuar që të përdoret vetëm nga tremujorin e dytë. Në tremujorin e parë të shtatzënisë dhe gjatë ushqyerjes me gji fëmijën Terzhinan qumështit të gjirit përshkruar vetëm kur përfitimet e trajtimit për gratë është rrezik shumë më e lartë për shëndetin e fëmijëve.

  Çfarë duhet të shikoni për kur duke përdorur Terzhinan?
  Tableta vaginale mund të shkaktojë iritim, kruarje, djegie ndjesi në vaginë. Kjo është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje të trajtimit të hershëm. Nuk mund të ketë reaksione alergjike.
  Trajtimi i qirinj Terzhinan vazhdojnë gjatë periudhës. Në trajtimin e vaginitis Trichomoniasis dhe të ndryshme për të shmangur rikthim, partneri i rregullt seksual një grua duhet të shqyrtohen dhe, nëse është e nevojshme, trajtim të njëjtën kohë me partnerin.