Clotrimazole vaginal Pllakat

Sot tregu farmaceutik ofron një gamë shumë të gjerë të drogës që kanë për qëllim trajtimin e sëmundjeve të sistemit riprodhues etiologji fungale femra. Në mënyrë tipike, ata ndryshojnë në prezantim, prodhuesit, përbërja e ndryshme dhe, natyrisht, çmimi. Sa i përket kësaj të fundit, praktika kanë treguar në mënyrë të përsëritur se kostoja e lartë - kjo nuk është një garanci e cilësisë dhe efikasitetit. Një shembull i gjallë tableta vaginale Clotrimazole, të cilat janë përdorur gjerësisht në gjinekologji me çmim shumë të volitshme.


Tableta Clotrimazole vaginale - maja dhe më shumëClotrimazole vaginale (qirinj apo tableta) - një mjet efektiv për t'u marrë me shumë lloje të kërpudhave. Gama e këtij sintetike do të thotë vend i madh: nga candidiasis vulvovaginal për trichomoniasis dhe sëmundjeve të tjera me origjinë fungale. Ne gjithashtu e dimë se tableta vaginale Clotrimazole me sukses të përballen me Staphylococcus, Streptococcus dhe shumë anëtarë të tjerë të organizmave patogjene që janë të ndjeshëm ndaj komponent kryesor.

Vaginal Clotrimazole prodhuar në formën e supozitorëve dhe tableta ka disa variacione në përmbajtjen sasiore të ingredient aktiv, një qind dyqind pesëqind miligram. Dozimi dhe kohëzgjatja e trajtimit është zgjedhur në varësi nga shkalla, patogjen kryesor dhe formën e sëmundjes, vetëm një mjek.

Si të përdorni Clotrimazole?

Tabletë Clotrimazole futet në vaginë me një aplikues të veçantë që vjen me paketën e mjekësisë. Në fazat e hershme të sëmundjes rekomandohet një tabletë gjatë natës për gjashtë ditë. Por si rregull, doza e saktë dhe kohëzgjatjen e administrimit të pajtohet me mjekun. Mos përdorni drogë gjatë menstruacioneve, kështu që nëse trajtimi ranë gjatë kësaj periudhe, ajo duhet të ndërpritet.

Para operacionit ose lindjes si specialistë për parandalimin e infeksionit praktikuar shumë aplikimit Clotrimazole vaginale tableta-acre. Në këtë rast, një injeksion të vetëm është e mjaftueshme.

Efekte anësore dhe Anëshkrim

Kundërindikimet kryesore - përdorin tableta clotrimazole vaginale gjatë shtatzënisë, sidomos në fazat e hershme. Trimesters dytë dhe të tretë të shtatzënisë lejojë trajtimit clotrimazole tableta vaginale përshkruara nga mjeku dhe mbikëqyrjen e tij të rreptë në nevojë akute. Në qoftë se kjo ishte për të vendosur nëse të drogës, gruaja shtatzënë është më e mirë për të futur një tabletë pa aplikues dhe të monitorojnë me kujdes gjendjen e tyre.

Tableta Clotrimazole vaginale kundërindikuar për personat me mbindjeshmëri ndaj komponentit kryesor dhe komponentëve të tjerë.
Sa për efekte anësore, atëherë ju mund të përmend momente të tilla të pakëndshme në formën e reagimeve lokale:

  • dhimbje barku;

  • kongjestion mucous;

  • kruarje dhe djegie;

  • ndjesi shpimi gjilpërash;

  • reaksione alergjike.


  • Nëse periudha e trajtimit pacienti nuk u ndal seks, me simptoma të ngjashme mund të përballen me partnerin e saj seksuale. Në përgjithësi qasja e saktë për trajtimin përfshin refuzimin e seksualitetit në këtë periudhë, si dhe një kurs të terapisë, si një grua, si një njeri që të shmanget ri-infeksionit.

    Përsëri theksohet se nuk Clotrimazole të administrohet në mënyrë të pavarur, sidomos në rastet kur pacienti merr droga të tjera që janë në një pozitë interesante, ose të prirur për të reaksioneve alergjike.