Simptomat e infeksionit vaginal dhe problemeve

Në thelb infeksionet vaginale transmetohen gjatë marrëdhënieve seksuale, dmth seksualisht. Incidenca e këtyre sëmundjeve është rritur ndjeshëm gjatë viteve të fundit. Arsyet për këtë trend janë disa:
sex pa dallim dhe të shthurur;
të ushqyerit e dobët dhe përdorimi i një numri të madh të ëmbëlsirave;
sëmundjeve të traktit gastrointestinal;
dëmtimi i mureve të vaginës, si rezultat i lëndimit;
dështimi vaginale tub për shkak të anomalive anatomike të strukturës;
ulja e imunitetit lokale dhe të përgjithshme;
efekt në mukozën e patogjeneve vaginë.

Në vitin 1984 ai paraqiti konceptin e vaginosis bakteriale. Sëmundja është shkaktuar nga mikroorganizma anaerobe. Nëse microflora vaginale është ndryshuar, ka rritur rrezikun e vaginosis bakteriale 3 herë. Në rrethana të tilla, dhe me rënie imunitetin lokal të gjithë patogjene të zhvilluar dhe të shumohen shumë mirë.
Përmbajtje
1 Cilat janë infeksionet, infeksionet seksualisht të transmetueshme (IST)?
2 Si për të zhvilluar infeksione, sëmundjet seksualisht të transmetueshme?
3 Format e infeksionit vaginale
4 Vaginosis bakterial

4.1 Simptomet e BV
4.2 Diagnostics BV
4.3 Trajtimi BV
5 vaginitis ose vaginitis, një infeksion seksualisht të transmetueshme
5.1 Diagnoza e trashje
5.2 Trajtimi i trashje
6 Gonorrea

Cilat janë infeksionet, infeksionet seksualisht të transmetueshme (IST)?


Nga SST përfshijnë:
herpes infeksion viral;
gonorrea;
vaginosis bakteriale;
sifilizi dhe AIDS;
Trichomoniasis dhe Chlamydia;
infeksion virus;
mycoplasmosis dhe candidiasis vulvovaginal.
Natyrisht të gjitha këto infeksione transmetimit kryesisht seksuale. Shëndeti i grave vuan në masë të madhe nga prania e këtyre sëmundjeve. Në procesin patologjike mund të përfshijë në mitër dhe shtojca e saj, dhe vezoret, tubat fallopiane. Kjo mund të ndodhë malignancies të dështimeve, përkeqësuar gjendjen e femrave në periudhën pas lindjes. Nuk ka asnjë dyshim vuajnë fruta lindur fëmijë.

Në pamundësi për të diagnostikuar SST nëse ankesat e caktuara, historia mjekësore dhe ekzaminimin bimanual e pacientit. Përveç kësaj, colposcopy kryer vaginë kërkimor duke përdorur mjete bacterioscopy (duke marrë swabs nga vagina e errësirë ​​Gram dhe rezultatet e hulumtimit), bakteriologji,

IST janë në zhvillim disa hapa tyre:
Bashkëngjitur baktereve në qelizat epiteliale vaginale;
Riprodhimi i mikroorganizmave;
Zhvillimi reagimi ymmunovospalytelnyo;
Përgjithësimi i inflamacionit.
Ndërsa hulumtim shpesh është shoqata e mikrobeve. Për shembull, shpesh me virusin e hepatitit B, Proteus, Escherichia coli, Klebsiella, streptokoket, Stafilokoket.

Format e infeksionit vaginale


Ekzistojnë tri forma të këtij infeksioni:
Kolonizimi patologjike vaginale;
Vaginosis bakteriale;
Vaginitis ose vaginitis.
Shpesh shkaqet e abuzimit vaginale microflora janë çrregullime hormonale, sëmundjet e mungesës së imunitetit, urogjenital, proceset infektive në trupin e femrës. Vaginale dysbiosis - një shenjë karakteristike e vaginosis bakteriale (BV).

Vaginosis bakteriale


BV gjithashtu i quajtur Gardnerella. Ky karakter proces noninflammatory, i shoqëruar nga dysbiosis microflora vaginale . Redukton sasinë e baktereve acid laktik, numri i mikroorganizmave patogjene flora anaerobe shumohen më intensive se zakonisht. Aciditeti vaginal është reduktuar në 45 ose më poshtë.

Kur BV shënuar nga rifillimi shpeshta.
Simptomet e BV


Pacientët ankohen për ndarjen e pak gri-të bardhë, të bollshme dhe erë, i ngjan erën e peshkut kalbur. Përveç kësaj, pacientët të shqetësuar në lidhje me kruarje, dhimbje gjatë raportit seksual, djegia vaginë.
Ky reaktivitet shpesh paraprijë ose shoqërojnë sëmundjet e sistemit urogjenital, Çrregullime të traktit gastrointestinal (GIT), ndryshimet në nivelet hormonale, reduktuar e sistemit imunitar.
Në vaginë me një pasqyrë tregon zgjedhjen e llojit të butë erë e peshkut kalbur.

Diagnostics BV
Diagnoza e egra vaginale, studimi bakteriologjike e materialit pikturë, të përcaktojë aciditetin e mjedisit vaginale dhe të shpenzojnë amynovыy testin.
Në egra treguar praninë e qelizave kyçe, duke ulur bakteret e acidit laktik, reduktimin leukocite.
Trajtimi BV
Aplikoni agjentët antibacterial që ndikojnë mikroorganizmave anaerobe. Duhet ne e trajtojmë comorbidity. Veçanërisht trajtim efektiv është xhel Metronidazole. Ajo është përdorur dy herë në ditë për 5 g në pritje për 5 ditë. Në Metronidazole dhe clindamycin mund të përdoret 1 herë në ditë për 5 ditë në vaginë.

Efektet e mundshme anësore duke përdorur këto barna:
dhimbje koke dhe marramendje;
intolerancën jod;
mostretje.
Rishikimi Benchmark dhe Smears kryer një javë pas trajtimit. Sondazhi Benchmark kryer edhe me 1-15 muaj.

Vaginitis ose vaginitis si infeksion seksualisht të transmetueshme


Kjo sëmundje është një proces inflamator në mukozën e vaginës.
Trashje mund të ndodhë në çdo moshë. Që nga simptomat janë:
siklet në vaginë;

kruhet;
çrregullime urinim.
Diagnoza e trashje
Një rishikim i plotë i mitrës në pasqyra, ekzaminimit bimanual, candidiasis;
kronike dhe vaginitis akute;
Herpesi gjenital dhe trichomoniasis;
parandalimin e komplikimeve preoperative.
Të aplikuar mjekim 1 supozitor 2 herë në ditë. Nëse akute trajtim vaginitis 7 ditë në qoftë kronike, terapi zgjat 2 javë.

Gonorre


Është kjo patologji Neisseria gonorrhoeae, i cili ndikon në mukozën e qafës së mitrës kanalit, rektumit, uretrës, gojën dhe konjuktivën e syrit.

Inflamacion zhvillon purulent dhe të veçanta në të gjitha organet e përshkruara më lart. Nuk ka infeksion në mitër dhe shtojca njëjta mitër, duke çuar në varfëri.
Që nga simptomat e infeksionit shpesh manifestohet dhimbje gjatë urinimit, të verdhë-kafe shkarkimit vaginal trashë dhe purulent karakterit.
Diagnoza e gonorresë me anë të metodave bazike përshkruar më lart.
Trajtimi i sëmundjeve duke përdorur antibiotikë, immunotherapy dhe trajtim lokal.