Antibiotikët për cystitis

Shumë gra, sidomos me fillimin e sezonit të ftohtë, u përball me një sëmundje aq të përhapur të cystitis. Kur cystitis infektive fshikëz përflakur mur. Kjo është në kundërshtim me pronat mbrojtëse të trupit - ftohjet, mangësi vitamina, stresi, ndryshimet hormonale. Nuk mund të shkaktojnë pezëm venoz në plagosje legen fshikëz mukozës, etj

Trajtimi me antibiotikë cystitis në gratë


Gjëja e parë që bëni në zbulimin e simptomave të cystitis akute (dëshirave të shpeshta, dhimbje gjatë urinimit, dhimbje barku) - kërkoni këshilla mjekësore. Trajtimi në kohë dhe e duhur parandalon kalimin e formave akute e kronike të sëmundjes. Siç është rasti me infeksione të tjera, cystitis në femra përshkruar antibiotikë. Zgjedhja e antimicrobials (antibiotikëve) është i varur nga faktorët e mëposhtëm:


 • Karakteristika trupi i femrës;

 • rezultatet e analizave laboratorike të urinës;

 • Ultratinguj i sistemit urogjenital;

 • Hulumtimi rezulton microflora e vaginës;

 • ende kryer sëmundje.


 • Për të kuptuar se antibiotikët duhet të pini në cystitis, të marrë parasysh llojin identifikuar agjent shkaktar (zakonisht bakteret e zorrëve, Staphylococcus, Streptococcus) dhe ndjeshmërinë e tij ndaj kimikateve të caktuara. Në të pranishëm kohë përdoret barnave që janë në fshikëz, praktikisht duke i dhënë efekte toksike në trup si një e tërë dhe duke zvogëluar rrezikun e efekteve anësore.

  Zakonisht për trajtimin e cystitis në femra përshkruara antibiotikët mëposhtme: amoksicilina, Fosfomycin, ftorhlorynolы, sulfonamides. Nën ndikimin e tyre mikrobet vdesin ose të humbasin aftësinë e tyre për të riprodhuar. Në disa raste, për metodën maksimale efekt përshkruar barna të shumta në të njëjtën kohë.
  Trajtimi përfshin të pijshëm mjaft e lëngjeve, dietë (me përjashtim të mprehta, ushqimeve acid, alkoolit), ndonjëherë ngrohjes e thatë.
  Kohëzgjatja e trajtimit me antibiotikë
  Kohëzgjatja e trajtimit në çdo rast individual. Rregulli kryesor - doza të rreptë respektimi dhe kohëzgjatja e kursit. Zakonisht 2-3 ditë duke marrë antibiotikë cystitis fillon të ulet. Ka shenja e jashtme e shërimit - janë dhimbje, frekuenca normale urinim. Dhe kjo nuk është e rëndësishme për t'u çlodhur dhe për të vazhduar trajtimin për skemën e caktuar, përndryshe bakteret mund të vazhdojë të rritet dhe të marrë rezistencën ndaj drogës. Në rast se shteti i përmirësimit nuk është vërejtur brenda një jave, ju lutem ri-konsultim. Në fund të kursit duhet të mbajë një urinë kontrolluese.

  Përdorimi i antibiotikëve në cystitis kronike


  Simptomet e cystitis kronike skenë të ngjashme me simptomat e formës akute, por më pak e theksuar. Infeksioni në këtë rast është e vështirë për të fituar, sepse bakteret përfundimisht zhvilluar imunitet ndaj drogës. Prandaj, ka nevojë për një qasje më të plotë dhe një kohë të gjatë. Në cystitis kronike marrë antibiotikë, si pjesë e një trajtim të plotë të heqjes së sëmundjeve të mëdha që shkaktojnë inflamacion përsëritura të fshikëzës.
  Herbs Trajtimi (Phytotherapy)

  Kurë cystitis pa antibiotikë mund dhe duke përdorur këtë metodë si ilaç bimor. Duhet të theksohet se kjo është më e butë, por po aq efektive. Për parandalimin e rikthim dhe trajtimin e përdorimit cystitis bimëve të tilla medicinale dhe akuzat e tyre:

 • lule kamomil;

 • gjethe delli;

 • buds thupër;

 • mëndafshi misri;

 • Hypericum perforatum barishte dhe të tjerët.


 • Disa lloje të bimëve kanë diuretik, duke larë larg bakteret nga fshikëza dhe ndihmë tjetër për të krijuar dhe ruajtur urinës acid, të pafavorshëm për zhvillimin e tyre. Ka bimë që kanë drejtuar veprim antibacterial.

  Jetë i sigurt për të rivendosur trupin pas sëmundje përfshijnë në dietën më shumë produkte të qumështit, fruta të freskëta dhe perime.