Uretriti antibiotik

Inflamacion të uretrës shkaktuar florës patogjene patogjene dhe oportuniste. Sepse antibiotikët për urethritis janë një pjesë integrale e trajtimit. Kjo nuk është gjithmonë e mundur për të identifikuar patogjen specifik. Gjithashtu, është e vështirë për të përcaktuar ndjeshmërinë e tij ndaj antibiotikëve. Një studim i tillë zakonisht zgjat rreth 7-10 ditë. Dhe me inflamacion aktiv kur simptomat theksuara, ne duhet të veprojmë shpejt. Pra, shpesh trajtimi i urethritis në gratë përshkruar antibiotikë që veprojnë në një gamë të madhe të baktereve. Përveç kësaj, ekziston një listë e mikroorganizmave që shpesh shkaktojnë sistemin urinar. Me këtë kriter të përcaktuar nga zgjedhja e antibiotikëve.

Zgjedhja e antibiotikut
Sigurisht, zgjedhja e urethritis antibiotikëve në gratë në përcaktimin e efektivitetit të trajtimit. Sepse antibiotikët për cystitis dhe urethritis duhet të plotësojnë kriteret e mëposhtme. Kështu, të drogës duhet të:

 • excreted nga trupi kryesisht nga e veshkave;

 • përbërës aktiv i drogës duhet të ketë aftësinë për të shumë të përqëndrohen në urinë;

 • tregojnë efekt antimikrobik në patogjen pritshme;

 • kanë efekte minimale anësore;

 • nuk kanë efekt negativ mbi veshkave dhe sistemit urinar.


 • Grupi kryesor i antibiotikëve se janë përdorur në urethritis


  Ndër sasi të madhe të antibiotikëve, nuk është një listë e antibiotikëve që veprojnë direkt mbi patogjeneve më të zakonshme të urethritis.
  Për trajtimin e uretritin antibiotik përdorin këto grupe të drogave:

 • fluoroquinolones (Ciprofloxacin, nolytsyn);

 • cefalosporinat (cefuroxime, ceftriakson);

 • quinolones neftorovani (Palin, zezakët);

 • derivatet nitrofurans (furazolidone).


 • Në çdo rast, trajtimi i urethritis - një problem serioz. Pra, të vendosë se çfarë për të pirë me antibiotikë urethritis, ka vetëm një profesionist i kualifikuar.