Antibiotikët në inflamacion të vezoreve

Inflamacioni i vezoreve (oophoritis) në gratë - një sëmundje e zakonshme. Mungesa e trajtimit në kohë të duhur dhe do të rezultojë në pasoja serioze. Gjëja më e keqe - infertilitetit.
Shkaqet e inflamacion të vezoreve:

 • thekson se dobësojnë trupin;

 • Qëndrimi i gjatë në këpucë me lagështi, puna në të lagësht, dhomë të ftohtë;

 • aborti, operacioni në organet riprodhuese femra;

 • Infeksionet me origjinë të ndryshme.


 • Antibiotikët në inflamacion të vezoreve


  Përhapur në trajtimin praktikë mjekësore e inflamacionit ovarian me antibiotikë. Mekanizmi i veprimit të barnave brezi i fundit përfshin parandalimin rritjen e mikroorganizmave apo shkatërrim të plotë të infeksionit patogjene.

  Çfarë janë antibiotikët për inflamacion të vezoreve është e rekomanduar për të marrë?


  Zgjedhja e drogës është e përcaktuar nga të cilat infeksioni është zbuluar në trup: bakteriale, virale ose fungale. Droga të ndryshme më aktive në një lloj të caktuar të patogjeneve.

  Çfarë janë antibiotikët duhet të pini në inflamacion të vezoreve?


  Kjo është një pyetje e rëndësishme vendos mjekun pas një ekzaminim të plotë, duke marrë gjak dhe shpifjeve, ultratinguj gjinekologjik dhe teste që do të tregojë llojin e patogjen dhe ndjeshmëri për lloje të ndryshme të antibiotikëve.
  Grupet e antibiotikut përdoret për trajtimin e infeksioneve bakteriale ne inflamacion i vezore me emrat e mëposhtme:


 • Aminoglycosides (zhvillimit ndalesë kryesisht Gram-negative bakteret që janë të pandjeshëm për medikamente të tjera).

 • Tetracycline (aminoacidet pengojnë procesin e ndërtimit të një qelizave të huaj).

 • Penicilina (mund të përdoret edhe gjatë shtatzënisë dëmshëm për shumicën e baktereve).

 • Cefalosporinat (frenojnë sintezën e qelizave bakteriale, dhe vepron me bakterie Gram-pozitive dhe Gram-negative në).

 • Përgatitjet gjeneratat e kaluara Ampytsylyn, Amoxicillin, Benzypenytsyllyn, Cefazolin, Tsafataksym, gentamicin.


 • Të rëndësishme: Ju nuk mund ti pa këshillën e një mjeku ose këshillat e miqve të zgjedhur të cilat antibiotikët për inflamacion ovarian nevojat tuaja.
  Parashkrimi - rreptësisht individuale. Dështimi për të bërë kështu që të çon në inflamacion kronik, sepse sëmundja nuk trajtohet deri në fund, duke marrë rrënjë në një trup të dobësuar.