Adnexitis antibiotik

Trajtimi i inflamacion të vezoreve, në mjekësi quajtur adnexitises vështirë të imagjinohet pa terapi me antibiotikë. Megjithatë, jo çdo grua që vuan adnexitises duhet të përshkruajnë antibiotikët. Në atë për të pirë me antibiotikë adnexitis dhe ata duhet të jenë të pijshëm në të gjitha, do të diskutohet në këtë artikull.


Akute dhe kronike adnexitis - simptomat dhe trajtimi me antibiotikë
Shkaku i inflamacionit në vezoret e infektimit është nëpërmjet tubave fallopiane. Procesi shpesh fillon akut:


 • me dhimbje të barkut;

 • Temperatura në 39 ° C;

 • dhimbje gjatë raportit seksual;

 • gjakderdhje nga trakti gjenital;

 • dobësi dhe rraskapitje (dehje në sfondin e inflamacionit).


 • Nëse gjatë kësaj periudhe nuk ka filluar trajtimin ose të jetë i gabuar, ju mund të kërcejnë kronike akute adnexitis dhe më e vështirë për të trajtuar akute. Foto klinik i adnexitis kronike fshirë dhe simptomat manifestohen në akute (nën stres, ulur imunitetin). Simptomat e përshkruara të etiologji bakteriale thonë adnexitis që kërkon antibiotikët.  Cilat janë antibiotikët të përshkruara për adnexitis?
  Trajtimi i sjelljes bakterial adnexitis antibiotikëve spektrin e gjerë. Se si të trajtojnë antibiotikët adnexitis, vetëm një mjek mund të them për shkak të dozës së zgjedhur siç duhet dhe kohëzgjatjen e përdorimit të varet nga suksesi i trajtimit.
  Antibiotikët janë të përshkruara si tableta, supozitorëve dhe injeksione në adnexitis, kohëzgjatjen e trajtimit 10-14 ditë. Cephalosporin preferuar tretë brez (ceftriakson, Emsef, Tsefohram) dhe fluoroquinolones gjeneratës së IV (Gatifloxacin). Para se ndihmesa terapi të dobishme, drogës anti-inflamator, antifungal dhe painkillers.


  Po aq e rëndësishme është qëllimi i probiotics (Bifiform, Laktovit, kapsula kos) për të shmangur dysbiosis zorrëve të antibiotikëve. Pas qetësimin poshtë inflamacion përshkruajnë fizioterapi (electrophoresis, Amplipuls).


  Kështu, ne kemi ekzaminuar të cilat antibiotikët për të trajtuar adnexitis. Por kjo duhet të kuptohet se qëllimi i këtij neni është që të njoh nga afër gratë me trajtimin tipar adnexitis, por në çdo rast jo një rekomandim për trajtimin e të pavarur. Nëse ju gjeni veten në simptomat karakteristike duhet të kërkoni këshilla mjekësore.