Droga antibacterial në Gjinekologji

Ndër sëmundjet e sistemit riprodhues të femrës është e dominuar nga proceset inflamatore. Kjo tendencë është e lidhur me shumë faktorë: Stresi i vazhdueshëm, dietë të varfër, përzier mjedisit, të varfër dhe si rezultat, infeksione të shumta mbi një sfond të imunitetit të reduktuara janë duke bërë punën e tyre.
Prandaj, roli i përdorimit të drogës antibacterial në gjinekologji nuk mund të jenë të ekzagjeruara.

Terapia me antibiotikë në gjinekologjiTerapi antibiotik në gjinekologjisë përdorur me sukses në trajtimin e sëmundjeve inflamatore të mitrës dhe shtojca, vaginë, peritoneum legenit. Antibiotikët emëruar me kujdes, kryesisht duke u fokusuar në patogjen dhe ndjeshmërinë e saj në një komponent të veçantë. Për më tepër, në çdo rast zgjidhet doza, kohëzgjatja e administratës, si dhe pajtueshmërinë me droga të tjera në fuqi. Të gjitha këto nuanca duhet të konsiderojnë një mjek.

Sot tregu farmaceutik ofron një gamë të gjerë të antibiotikëve që ndryshojnë në çmimet, performancës për llojet e ndryshme të baktereve dhe lirimin formë.
Vëmendje e veçantë i është kushtuar Gjinekologjike agjentët antibacterial e veprimit lokal, me emra të ndryshëm janë të përfaqësuara në formën:

  • kapsula vaginale;

  • zgjidhje;

  • tableta vaginale;

  • Ointments vaginale;

  • suppositories vaginale.


  • Antibiotikët janë përdorur shpesh qirinj në trajtim, ata kanë aktivitet të gjerë antimicrobial, në mënyrë efektive të eliminuar simptomat e inflamacionit, për më tepër, lehtë për t'u përdorur. Kohëzgjatja e marrjes varet nga natyra e sëmundjes. Gjithashtu, përdorimi i veprimit lokal për parandalimin e operacionit të ardhshëm. E pra e themeluar në praktikën e gjinekologjisë qirinj antibacterial me emra:. Polizhinaks, Klion-D Pimafucin, Terzhinan dhe kështu me radhë D.