Si për të trajtuar mastopathy në gratë

Mastopatia - një sëmundje e zakonshme që prek gjoksin, me një rritje në indin e gjirit. Rezultati është konsolidimi në gjoks ose cysts. Trajtimi gjithëpërfshirës i mastitë përfshin përdorimin e drogës, dhe në fazat e fundit - kirurgji.

Trajtim efektiv i mastitëMjetet më të njohur dhe të besueshme është trajtimi i mastitë Mastodinon. Kjo përgatitje bimor, komponentët e cila lehtësimin e çrregullime hormonale - Cikli i menstruacioneve stabilizuar dhe qetësuar nervat, duke e bërë gruaja më pak nervoz.

Trajtim të drogës e mastitë


Trajtimi i drogës i mastitë është hormonal dhe jo-hormonal.

 • Metoda Nonhormonal përfshin vitamina komplekse, enzimat dhe sedatives. Kjo përfshin trajtimin e mastitit homeopati, dmth marrja e produkteve bimore natyrore.

 • Trajtimi hormonal i mastitë caktuar fazat më të rënda nënkupton antyэstrohenov pranimit, kontraceptivëve oral, dhe agonist gestogenov.


 • Në fazat e fundit trajtimi i vetëm është operacioni.

  Trajtimet ndihmëse përfshijnë respektimin e dietë, ndryshimet e jetesës, aktiviteti fizik, shmangia e stresit, pacienti duhet të fle mirë dhe shpesh kalojnë kohën jashtë, ndaluar pirjen e duhanit.

  Si për të kuruar mjete mastopathy popullore?


  Femrat shpesh fillojnë të trajtojnë mastopathy në shtëpi pa shkuar në mjekët. Si zgjidhja marrë rrënjët supë rodhe, herbs, furçë kuqe, kërpudhat, yarrow, Leonurus, radhazi. Këto fonde mund të pezullojë sëmundjen në fazat e hershme, por ato nuk janë produkt të plotë medicinale.

  Një tjetër përgjigje për pyetjen se si për të trajtuar mastopathy në gratë shpesh shkaktojnë grave surprizë. Njerëzit thonë, dhe mjekët mbështesin idenë se trajtimi më i mirë i mastitë - lindja e fëmijës dhe gjirit të zgjatur ushqyer atë.