Sëmundje të gjirit Fibrocystic - simptomat, trajtimi

Zemrat e gjirit fibrocystic - një shtim të indit lidhor. Deri më sot, sëmundje të prirur rreth 35% e grave të moshës riprodhuese.

Simptomet e mastitë fibrocystic


Pas rritjen e madhësisë së gjëndrrat e qumështit dhe indeve lidhës që ndodhin çrregullime të qarkullimit të gjakut, depresioni, shoqërohet me dhimbje, vula, temperaturave të larta në këtë fushë. Sëmundja më e rrezikshme Fibrocystic gjirit, kështu që fakti se dështimi i saj trajtimi ose vonesa mund t'i japë shtysë për zhvillimin e tumoreve malinje. Shpesh sëmundja është e lidhur me trazirat në vezore, produktet dmth e hormoneve estrogjenit dhe progesterone. Çrregullimet hormonale mund të tregojnë inflamacion kronik i vezore, sëmundjet endokrine ose tiroide dhe mëlçisë sëmundjeve në të cilat copëtim prej këtyre hormoneve dhunuara. Por, pavarësisht nga fakti se shkaqet e mundshme të mastitit mund të jepet për problemet e sotme janë shpesh në gjendje për të shpjeguar origjinën e sëmundjes.

Simptomat dhe trajtimi i mastitë fibrocystic


Simptomat e kësaj sëmundjeje përfshijnë:

 • Dhimbje e shurdhër ose të dhemb në gji femër. Shoqëruar shpesh me siklet dhe një ndjenjë e gravitetit. Këto simptoma janë karakter të vazhdueshme apo të përsëritura, por rreth 10% e grave nuk ndihen dhimbje, dhe ndryshimet e mbetura do të jetë e njëjtë.

 • Në prekje gjirit Preket fëmija vulë, me kufij të qartë, ata nuk mund të ketë.

 • Nuk është një ënjtje e gjinjve, ata mund të rritet në 20% në vëllim, duke rritur ndjeshmërinë e tyre. Këto simptome mund të shoqërohet me dhimbje koke, ndjenja stomak del nga shtrati, vanitet. Në këtë periudhë gratë janë më të nevrikosur, por në qoftë se pas fillimit të simptomave menstruacioneve zhduken, ato janë quajtur sindromi premenstrual.

 • Në diagnozën "përhapur sëmundje fibrocystic gjirit" në 10% të pacientëve, një rritje e nyjeve limfatike në sqetull.

 • Nga zgjedhja nipples mund të duket gjelbër ose të verdhë. Ata nuk mund të ndahen rastësisht apo kur presion, por zgjedhja konsiderohen gjakderdhje të rrezikshme.


 • Megjithatë, një diagnozë të saktë mund të vënë një mjek pas dhënies së provimit të kërkuara.

  Si për të kuruar mastopathy fibro-cistike?
  Për të adresuar këtë çështje kërkon bashkëpunimin e disa mjekëve: mammologist, endokrinolog dhe gjinekologun, dhe nëse ekziston dyshimi i keqdashje, dhe kjo drejtpërdrejt të përfshirë oncologist. Qëllimi kryesor i trajtimit është për të ulur dhimbjen, reduktojnë fibrozë dhe cysts vlerat, normalizimin e trajtimit hormonal të sëmundjeve gjinekologjike endokrine. Mjekimi është kohë e mjaftueshme, në thelb të paktën tre muaj, por në qoftë se simptomat janë zhdukur para përfundimit të terapisë, që nuk është arsye për të hedhur, është e nevojshme për të trajtuar fund, për të parandaluar rikthim.

  Për masat terapeutike të përshkruara vitamina komplekse, hormonet, qetësues bimor, analgjezik, anti-inflamator, antibiotikëve dhe të tjerët që do të nevojiten për të trajtuar sëmundje themelor, jo vetëm simptomat. Trajtimi i vetëm regjim nuk është, si në ndodhjen e mastitit në çdo rast mund të veprojë arsye krejtësisht të ndryshme. Gjithashtu Jo sensibilitet më pak të drogave të ndryshme dhe zgjedhjen e më efektive. Sëmundja mund të rezultojë në pasoja të rënda, kështu që është më mirë të mos angazhohen në vetë-mjekoj, dhe kërkoni ndihmë nga profesionistë shumë të kualifikuar.