Simptomet e mastitë në gratë

Sëmundje Fibrocystic (ose e gjirit), në këtë kohë është një sëmundje e zakonshme, sidomos në gratë e moshës 30-50 vjet. Për periudhën postklimakterychnoho këtë gjendje të pazakontë.
Shumë shpesh në sëmundje fillim të çdo simptome e mastitit tek gratë që mungojnë. Pacienti ndjen asnjë siklet, dhe prania e procesit patologjik shfaqet rastësisht gjatë ekzaminimit klinik rutinë. Në këtë drejtim, të gjitha gratë duhet t'i nënshtrohen ultratinguj rregullt e gjirit, dhe gjirit të vetë verbërisht në aspektin e paraqitjes së tumoreve.

Simptomet e sëmundjes fibrocystic
Shenjat e para të mastitit njihen dhe në shtëpi. Shumica e pacientëve janë të shqetësuar jo aq të forta dhimbje karakter dhemb, kryesisht në gjoks e sipërme, por ai gjithashtu mund të sigurohet në krah apo në sup. Kjo dhimbje mund të ndihet vazhdimisht, por në shumicën e rasteve duket vetëm në ditë të caktuara të ciklit. Dhe gjoks do të dëmtojë veçanërisht keq disa ditë para menstruacioneve, për shkak të rritjes së estrogjenit në gjak të grave gjatë kësaj periudhe.

Tjetra, e konsiderojnë të cilat kanë shenja dhe simptome të theksuara në mastitë gjirit e pacientit.
Në mënyrë tipike, gjirit ndihet siklet, ënjtje, presion, gjoks është shumë e ndjeshme. Kjo mund të shoqërohet me lodhje, nervozizëm, dhimbje koke dhe ndjesi tërhequr në bark.
Përveç kësaj, nga dalë mund të duket shpërndarjen, si drita, lindin vetëm kur ju shtypni dhe mjaft të bollshme. Natyra e shkarkimit mund të jenë krejt të ndryshme - ato mund të jenë transparente apo të gjelbër, të bardhë, kafe dhe madje edhe të përgjakshme. Vëmendje e veçantë, me siguri duhet të i kushtoj vëmendje për gjakun që është lëshuar nga dalë, si ajo mund të jetë një manifestim i simptomat e gjirit Inflamacioni i gjirit, dhe të tjera, sëmundjet më të rënda.

Në çdo rast, në qoftë se ju gjeni veten në një ose më shumë nga këto shenja sa më shpejt të jetë e mundur për të parë një mjek për një seri të plotë të testeve. Në disa situata, duhet të indeve të gjirit biopsi për të sunduar nga e kancerit dhe sëmundjeve të tjera të rënda. Me trajtimin e duhur te mjeku ekspozuar me sukses gjirit trajtim konservativ dhe nuk shkakton ankth të rënda pacientit.