Simptomet e mastitë në gratë

Mastopatia është një nga sëmundjet e grave më të zakonshme të. Ajo është bazuar në përhapja patologjike të indit te gjirit. Sëmundja i njohur për më shumë se një shekull. Mjekësi mësuar të njohin atë dhe trajtuar me sukses. Simptomet e mastitit në gratë gjithmonë të ngjashme, ata janë të lehtë të dallojnë. Konsideroni shenjat e mastitit mund të shihni kur në ju.

Mastopatia - simptomat


Është e rëndësishme të dini se gjirit mund të jetë i përhapur dhe me gunga. Kjo nuk është dy lloje, por dy faza të njëpasnjëshme të kësaj sëmundjeje. Shenjat e mastopathy shpërndarë të ndodhë në fillim të sëmundjes. Nëse sëmundja nuk ka filluar, e njohur dhe nuk trajtohen, mund të fillojnë të tregojnë shenja të nyje mastitë.

Simptomet e mastitë fibrocystic  • Mastopatia fillon me faktin se ind lidhës i gjirit rritet. Kështu nuk është formimi i formës nodules vogla prosovydnoy. Simptomat e Inflamacioni i gjirit kancerit të gjirit në këtë fazë përfshijnë të ashtuquajturin mastalhyyu, atë dhimbje. Kjo ndodh vetëm pak para menstruacioneve. Kur dhimbje menstruacioneve subsides. Shenjat e para të mastitit mund të përfshijë edhe pamjen e vulave të vogla sferike maja e gjirit. Problemi kryesor është se gratë shpesh injorojnë këto simptome, duke bërë një gabim të rrezikshme, sepse mastopathy e hershme mund të shërohet lehtë konservative. Nëse shenjat që tregojnë të mastitit fijor duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor, si sëmundja është një shenjë paralajmëruese për tumoreve të kancerit.

  • Simptomet e mastitit cistike në rast të zhvillimit të mëtejshëm të sëmundjes mund të shfaqet si formimin e nyje të dendura, madhësia e të cilave mund të ndryshojnë madhësinë e një mjegull në madhësinë e një arre. Në formën e gunga e dhimbjes Inflamacioni i gjirit në gjoks janë shumë më intensive. Dhimbje mund të jap edhe në sqetull dhe supe. Ndonjëherë ajo mund të jetë e dhimbshme edhe një kontakt të vogël të gjirit. Ndoshta dalë do të fillojë shpërndarjen e colostrum apo lëngjeve transparente dhe madje edhe të përgjakshme. Simptomet e mastitit në gratë në këtë fazë mund të përfshijnë përcaktimin lobulation apo prekje indeve kokërr. Është e rëndësishme të theksohet se dhimbje nyjore mastopathy, dhe ndryshimet në gji me fillimin e menstruacioneve nuk zhduket.


  • Mastopathy Ehooznaky Fibrocystic


    Për diagnozën e mastitit caktuar ultratinguj detyrueshme ose x-ray studimeve mamografike. Metoda e fundit është e rrezikshme dhe nuk është gjithmonë efektive, veçanërisht në qoftë se ajo është përdorur për diagnozën e kësaj sëmundje në gratë e reja. Kjo është arsyeja pse diagnoza ultratinguj mori vendin e parë në mesin e të gjitha metodat instrumentale e diagnozës së mastitit në femra.
    Inflamacioni i gjirit Ehooznaky fijor zakonisht shumë e qartë për të vënë diagnoza e duhur bazuar vetëm në të dhënat nga studimi me ultratinguj. Megjithatë, një përvojë shumë e rëndësishme dhe cilësinë e pajisjeve mjekësore, të cilat kryhet studimi.

    Inflamacioni i gjirit Ehooznaky cistike përcaktohet bazuar në matjen e trashësisë së indeve të gjëndrave, treguesit ehoplotnosti indet e gjirit, të tilla si struktura e gjirit. Mjeku kontrollon raportin me ultratinguj e indeve fijor dhe gjëndrave, dhe nëse vlera e dhënë moshën. Kur ka cysts të shumta mastitit, hyperplasia e gjëndrave dhe gjëndrave fibrozirovanie indeve.