Simptomet e mastitë gjatë menopauzës

Mastopatia - një nga sëmundjet më të zakonshme e gjirit femra, rritjes dhe zhvillimit, si dhe përmbushjen e qëllimit kryesor (prodhimin e qumështit) është e rregulluar plotësisht nga hormonet.
Sëmundja është manifestuar në formën e vulave ose cysts dhe ndodh pothuajse në të gjitha grupmoshat, por veçanërisht të ndjeshëm Inflamacioni i gjirit femra 30 deri 50 vjet. Rritja e rrezikut përfshijnë seksit të drejtë, që të braktisur një gji të gjatë për çfarëdo arsye, bërë shumë aborte apo shtatzani dhe nuk ka barazi.

Në praktikë mjekësore mastopathy ndarë konvencionalisht në dy lloje: të përhapur dhe nyjore.
Është mendimi i gabuar se gjirit nuk kërcënojnë gratë pas menopauzës. Kështu shenjat e mastitit gjatë menopauzës dhe moshës riprodhuese pothuajse identike.


Mastopatia gjatë menopauzës - shkaqet dhe simptomatPërkundër faktit se gjatë menopauzës zvogëlon nivelet e estrogjenit dhe ind i gjëndrave dhe lidhës i gjirit nënshtrohen zhvillimit të kundërt, kjo nuk përjashton shfaqjen e mastitit. Dhe për fat të keq shumë gra përballen me të njëjtin problem pas 50 vjetësh. Kjo është veçanërisht e vërtetë për njerëzit me shumë herët ose vonë menopauzës.


Shpjegon paraqitjen e fibro-cistike mastopathy menopauzës, kur estrogjenit dominimin, të cilat janë prodhuar nga gjëndra, yndyrë dhe organeve të tjera të progesterone. Gjithashtu shkelje të rëndësishme të zhvilluar faktorët e rritjes.
Manifestimi klinik i mastitë gjatë menopauzës nuk është shumë e ndryshme nga shenjat e zakonshme të sëmundjes. Pacientët vini re:

  • dhimbje gjoksi;

  • ënjtje dhe gjirit zgjerimit, ndërsa varësisht nga forma e mastitit, disa gra që shikonin asimetri e tyre;

  • shpesh shihet sipërfaqe tuberosity;

  • në disa raste, ka shkarkojë nga nipples.  • Dallimi i vetëm shenja karakteristike e mastitit në mesin e grave të grupmoshave të ndryshme mund të jetë manifestim më pak intensive të sëmundjes me fillimin e menopauzës.

    Mastopatia në menopauzë - trajtim    Trajtimi i mastitë gjatë menopauzës shpesh është e bazuar në përdorimin e terapisë hormoneve në kombinim me produkte kimike fito dhe homeopati. Heqjen kirurgjikale do të jetë forma nyjore e mastitit në lidhje me incidente të ndara të resorption vetë.