Mastopatia - Shkaqet

Shumë gra janë të njohur me një sëmundje të tilla si gjirit, e cila është një zhvillim në indin e gjirit rritje patologjike.
Kjo sëmundje është më shumë gjasa të jenë femra të moshës 18 - 45 vjeç (dmth, riprodhues). Incidenca më e lartë ndodh në periudhën mastopathy moshës prej 30 - 45 vjeç.
Si numri i tumoreve te gjirit dhe në formën e izoluar nyjore e mastitë difuze. E para është e karakterizuar nga vetëm subjekteve mik - lezione të shumta të kancerit. Gjirit përhapur mund të jetë fijor, fibrozë cistike dhe cistike.

Formë fijor është e karakterizuar nga prania e vulave fijor (ind lidhës. Për cistike karakterizohet nga zhvillimi cysts të shumta. Sëmundja gjirit Fibrocystic nënkupton në strukturat e gjirit e indeve fijor dhe cysts të shumta.

Mekanizmi i mastitë


Nga një pikë fiziologjike e parë shkakton gunga dhe Shperndare (fijor, cistike dhe të përziera) mastitë gjirit në gratë në fazën e riprodhimit të jetës shpjegohet lehtë. Trupi mujore shëndetshëm femër nën veprimin e progesteronit dhe e estrogjenit pëson ndryshime të caktuara. Këto hormone rregullohen si cikli menstrual, dhe funksionimin gjëndrrat e qumështit.

Në fazën e parë e ciklit nën ndikimin e hormonit estrogjen në gji ndarje qelizë ndodh. Në fazën e dytë të ciklit është ende e bllokuar veprimin e progresteronit.
Nëse ka ndonjë faktorë negative, organizmi është i shqetësuar ekuilibrin e këtyre dy hormoneve të rëndësishme për shëndetin e grave në drejtim të estrogjenit tepërt. Kjo, nga ana tjetër, nuk mund të ndikojë në indet e gjirit ku zgjeruar proceset proliferative, dhe zhvillon gjirit.
Një tjetër shkak globale e mastitit është prodhimi i tepërt i Hormoni, i cili është prodhuar nga gjëndrra e hipofizës. Sasi të mëdha të Hormoni në trup normal prodhon vetëm dy periudha në jetën e një gruaje - shtatzënisë dhe laktacionit. Konsiderohet gjendja patologjike ku Hormoni është i sekretuar në tepërt përtej këtyre periudhave. Dhe ajo gjithashtu çon në sëmundje të tilla si gjirit.

Faktorët e mastitë


Si faktorë që shkaqet imediate që çojnë në çekuilibër hormonal i quajtur:

 • Probleme psikologjike. Tensioni zgjatur, stresi, shqetësimet e ardhmja nuk mund të mos ndikojnë në hormonet e grave.

 • Inflamacion dhe tumoret ovarian. Gjendra mamare është një pjesë përbërëse të sistemit riprodhues. Shfaqja e dështimit në ndonjë nga elementet e saj reflektohet domosdoshmërisht në punën e të tjerëve (duke përfshirë gjirit).

 • Predispozicion gjenetik.

 • Sëmundjet e veshkave gjëndra dhe tiroide, mëlçisë.

 • Mungesa e ushqyerjes me gji, mungesa e shtatzënive me lindjet e mëvonshme deri 30 vjeç.

 • Pirja e duhanit dhe alkoolit.

 • Abortet e shpeshta që çojnë në shkelje të rënda të sistemit hormonal të trupit një gruaje që tashmë ka filluar ristrukturimi për shkak të shtatzënisë.

 • Lëndimi i gjinjve.

 • Mangësi jod në trup.

 • Jeta Rastesishme seksi.


 • Zgjedhja e trajtimit varet nga formën e sëmundjes Inflamacioni i gjirit dhe arsyet që çuan në ndodhjen e saj. Ajo mund të jetë një droge, dhe operacional, por në çdo rast ajo duhet të fillojë të ndryshojë stilin e jetës e saj dhe perceptimin e grave.