Gjirit Mastopatia

Sëmundje të tilla si gjirit gjirit, ndodh shpesh në gratë e moshës riprodhuese dhe karakterizohet nga rritje beninje indin e gjirit nën ndikimin e çekuilibër hormonal.

Mastopatia gjirit - SimptomatKarakteristikat kryesore të mastitit gjirit është:

 • nënshkruar dhe dhimbje gjoksi;

 • si në Inflamacioni i gjirit shkarkimin e mundshëm nga ana e gjirit, ënjtje ose e shëmtuar e tyre;

 • në kryqëzimin e mastitit zakonisht shfaqen izoluar konsolidimin nyjor;

 • Në mastopathy shpërndarë nyjet shumta janë të prekur dhe të gjitha hekuri.


 • Shkarkimi nga gjiri gjatë mastitë janë të rralla, ndarja e mundshme e colostrum ose qumësht në sasi të vogla. Por gjirit, simptomat e kancerit të gjirit janë shpesh të ngjashme me fazat e hershme, por paraqitja e sekrecioneve, sidomos i lëngshëm ose të përgjakshme lejon dyshuar procesin malinje. Për diagnozën diferenciale të kancerit Inflamacioni i gjirit, në raste të tilla, të kryer mammograms.

  Trajtimi i mastitë gjirit


  Për trajtimin e mastitit në fazat e hershme të përdorimit:

 • dietë e pasur me vitamina dhe jod;

 • sedatives;

 • Droga anti-inflamatore josteroidale;

 • mjetet juridike bimor dhe homeopatik (Mastodinon, Remens).


 • Mos bëni gjatë mastitë pa trajtimit hormonal:

 • Që shkakun e mastitit besojnë se mungesa e tepërt trajtimit estrogjenit progesterone është që të përdorin drogë që përmbajnë hormone ose të ndikojë në nivelin e tyre, të tilla si analoge progesterone (Utrozhestan, Duphaston).

 • Frenuesit me u emëruar një Hormoni tepërt (Bromkriptin, Parlodel).

 • Nëse korrigjimi nevojshme hormonale duke përdorur kontratsevtyvы oral (Marvelon) gratë kombinuar për 35 vjet, sidomos në ciklin anovulatory.

 • Më pak zakonisht përshkruara për trajtimin e antyэstrohennыe mastite (Tamoxifen) ose drogat androgen (Methyltestosterone).