Mastopatia - Simptomat

Ndryshimi Fibrocystic gjirit është ind beninje të gjirit, i shoqëruar nga fibrozë stromal, hyperplasia, formimin kist dhe vula nyjor. Simptomat e mastitit fibrocystic janë gjetur në pothuajse çdo grua të tretë të moshës riprodhuese. Shkaqet kryesore të mastitë është stresi, çrregullime hormonale, sëmundjet gjenitale, trauma gjoks, braktisja e ushqyerjes me gji. Për trajtim të suksesshëm kërkon një qasje të integruar, e cila eliminuar shkakton mastitë paralelisht dhe rivendosur indeve të dëmtuara dhe funksionin e gjirit.

Shkaqet e mastitit sot studiuar mjaft mirë, duke i lejuar për të kuruar sëmundje në mënyrë të shkurtër. Nëse simptomet mastitit fibroze ose cistike lënë pas dore gjatë, sëmundja mund të shkojë në forma më komplekse, prandaj, ajo është më e vështirë për të trajtuar. Faktori kryesor që ndikon në suksesin dhe kohëzgjatjen e trajtimit është apel në kohë tek një specialist për diagnostikimin dhe përcaktimin e trajtimit mastitë. Nëse sëmundja është lënë pas dore, atëherë trajtimi mund të kërkojnë kirurgji për të hequr inde dëmtuar dhe, në disa raste, dhe kanceri i gjirit. Prandaj është e rëndësishme kur shenjat fillojnë të trajtojnë mastitë menjëherë.

Simptomet e mastitë fibrocystic


Shenjat mastitit fijor mund të jetë i butë dhe të gjatë shqetësuese, por kryesisht në Inflamacioni i gjirit zemrat e lënduar. Dhimbje të tilla mund të jetë i intensitetit, topitur ose të mprehtë të ndryshme. Dhimbje gjatë Inflamacioni i gjirit formë të varur e sëmundjes dhe pragun e dhimbje. Ajo mund të jepet në sup ose në krah, nuk duket në një fazë të caktuar të sëmundjes.
Forma kryesore e mastitit - përhapur, karakterizohet nga ënjtje të shfaqjes gjirit dhe vula grimcuar para menstruacioneve. Shpesh para ose pas ditëve kritike simptomat zhduken. Ajo është shkaktuar nga ndryshimet hormonale që ndodhin gjatë kësaj periudhe. Me kalimin e kohës, dhimbje, ënjtje të gjirit, vula mbeten pas menstruacioneve, duke treguar se progresion sëmundje.

Kalon nisi në gji shpërndarë nyjore. Simptomet e Inflamacioni i gjirit nyje të ngjashme me simptomat e kancerit të gjirit, kështu që hapi i parë është diagnozë të saktë për të sunduar nga tumor. Forma kryqëzim karakterizohet nga formimi i cysts ose vulave, të cilat janë të përcaktuara lehtë duke përdorur prekje.
Në disa raste, ju mund të përjetojnë shkarkesë nga dalë. Shfaqja e shkarkimit të errët ose të përgjakshme tregon seriozitetin e sëmundjes dhe nevojën për ndihmë urgjente.
Vetëm për Inflamacioni i gjirit mund të tregojë një rritje në nyjet limfatike në sqetull.

Simptomet e mastitit, e cila mund të shihet në foto në revista mjekësore tregojnë seriozitetin e sëmundjes, si dhe ndryshimet në indet e jashtme tregojnë dëme të mëdha të brendshme. Në raste të tilla, mjekimi nuk mund të jetë efektive, dhe kërkon heqjen e zonave të dëmtuara. Në fazat e hershme të mastitit ka shenja të jashtme janë vërejtur.
Nëse ethe Inflamacioni i gjirit, ju duhet të informoni mjekun tuaj. Ndryshimet në temperaturën e trupit nuk është e shoqëruar me sëmundjen e gjirit dhe mund të tregojnë inflamacion në organet e tjera.

Për zbulimin e hershëm të sëmundjes në fazat e hershme është e rekomanduar për të inspektuar zemrat e tyre me prekje. Nëse ju gjeni vula, bllokimi i qumështit dhe dhimbje kur këshilluar që të konsultoheni mammologist për shqyrtim të mëtejshëm.
Nëse vëreni shenja të trajtimit Inflamacioni i gjirit është përshkruar. Varësisht nga shkaqet e sëmundjes mund të kenë nevojë për ndihmë të ekspertëve të ndryshëm. Për shembull, kur çrregullime hormonale duhet apel të mëtejshëm të një endokrinolog, sëmundjet e organeve gjenitale - te gjinekologu. Përkundër faktit se nuk është një sëmundje precancerous gjirit, pasojat e trajtimit të vonuar mund të jetë shumë i pikëlluar. Për më tepër, forma kronike e mastitit e lidhur me dhimbje në rritje dhe parehati. Në fazat e para të sëmundjes mund të shërohet 1 - në 15 muaj, pa shpenzime të panevojshme dhe vuajtje.