Mastopatia - shenja

Është e njohur se gjirit është një tumor beninj që ndikon në gjëndrrat e qumështit dhe është karakterizuar procesin patologjike dyshormonalnыm. Sipas statistikave, si sëmundje të diagnostikuar në 30-60% e grave janë në moshë riprodhuese. Kjo vendosur një model: probabilitetin e kësaj patologjie të rritet sëmundjes me moshën. Pra, pas 40 çdo grua të dytë është i ekspozuar ndaj sëmundjeve. Veç kësaj, kanceri i gjirit, është i aftë për të shkaktuar nga kanceri i gjirit.

Si është zhvillimi i mastitë?
Për të përcaktuar shenjat e mastitit, ju duhet së pari të kuptojnë mekanizmin e formimit të patologjisë. Filloni për zhvillimin e sëmundjes është një çekuilibër hormonal të trupit të femrës, e cila nga ana e tij është pasojë e të ushqyerit të dobët, pirja e duhanit, trashje, përdorim të zgjatur i kontraceptivëve hormonal dhe drogës dhe kështu me radhë. D. Kështu, për shkak të ndikimit të produkteve metabolike në formimin e indeve në gji është e thyer raporti midis indit lidhor dhe epiteliale, që rezulton në proceset hyperplastic ndodhin.

Si rezultat, ka shenjat e para të gjirit, të cilat ajo nuk mund të paguajnë vëmendje. Fillojnë të shfaqen dhimbje në gjoks se fillimisht ajo lidhet me mujore të shpejtë. Gjirit është i fryrë, dhe të brendshme të pakëndshme dhe të shtrënguar. Kjo gjendje e ndjenjë tensioni në mjekësi gjirit quajtur mastodynia.
Si në mënyrë të pavarur të përcaktuar praninë e sëmundjes?
Çdo grua për trajtim në kohë me mjekun dhe të trajtimit emërimet e sa më shpejt të jetë e mundur, duhet të dini shenjat themelore (simptomat) mastitit. Ato kryesore janë:


 • dhimbje në gjoks dhe në sqetull;

 • shfaqja e një ndjenjë e shurdhim në gji;

 • dhemb dhimbje në gjoks;

 • paraqitja e vulave në gjoks (nodules);

 • shkarkimin nga nipples, i ngjan në pamjen colostrum;

 • gunga në sqetull.


 • Shenja të ngjashme të mastitit tepër të vështirë për të identifikuar gji, v. Për. Zemrat pothuajse gjithmonë u rritën me rrjedhjen e qumështit. Tipari kryesor i patologjisë në këtë rast është paraqitja e formacioneve gunga në gjoks, temperaturë (infeksionit aderimit), gunga.

  Si tjetër mund të përcaktojë mastopathy?
  Kështu, karakteristikat kryesore të të gjitha më lart, mund të vendosë zhvillimin e mastitit është dhimbje, zgjerimin e gjirit në vëllim dhe pamjen e shkarkimit nga nipples.
  Dhimbja që shfaqet në gjoks, një grua duhet të jetë vigjilent, edhe nëse ajo ndodh vetëm një herë. Në mënyrë tipike, kur mastitit gjatë menopauzës, kjo është dhimbje - shenjat kryesore të patologji. Në këtë dhimbje shumë është dhemb, karakterin e shurdhër, i shoqëruar nga një ndjenjë e trishtim.

  Ultratinguj gjirit, ka shenjat e mëposhtme që thonë Inflamacioni i gjirit: prania e formacioneve gunga se për shkak të madhësisë së vogël nuk mund të jetë i dukshëm.
  Në të njëjtën moshë riprodhuese, rritet dhimbje dhe pak para menstruacioneve. Kjo shpjegohet me rritjen e prodhimit të estrogjenit, i cili në fund të fundit çon në mungesë ekuilibri.
  Rritja e vëllimit të gjirit gjithashtu lejon për të përcaktuar ekzistencën e patologjisë në trup. Ky fakt shpjegohet me faktin se ka kongjestion deje, e cila nga ana çon në ënjtje të indeve lidhës. Zemrat e shumë të mund të rritet me 15% në vëllim. Ndjeshmëria gjëndra rritet dhe ata të bëhen të prekshme.

  Kështu, duke e ditur shenjat flasin mastitit, ajo do të jetë në gjendje për të identifikuar sëmundje dhe në kohë për të parë një mjek.