Mastopatia - trajtim

Sëmundje apo gjirit fibrocystic - dyshormonalnoe shqetësime në gjëndrrat e qumështit, duke rezultuar në to rritje indeve gjëndrave dhe lidhës, duke formuar një vulë apo formimin e cysts. Për të mos ngatërrohet me fibroadenoma mastopathy, në të cilën femra gjirit tumor beninje formuar.
Shumica formimin fibro-cistike në gjëndrrat e qumështit ndodh në moshën 30-50 vjet. Dhe gjatë menopauzës, sëmundje të gjirit në gratë nuk është tipike, në qoftë se pacienti nuk marrin trajtim përgatitjet hormonal.

Shkaqet dhe simptomat e mastitë
Në thelb të gjirit ndodh për shkak të niveleve të hormoneve në trup që mund të shkaktohet nga probleme të organeve ovarian ose tiroide dhe të tjera të lidhura me metabolizmin e hormoneve seksuale gratë. Më rrallë, shkaku mund të jetë gjoks hipotermi. Por kjo ndodh që shkaku mastitit nuk mund të zbulojë.
Simptomat:

 • ankthet e llojeve të ndryshme (të përhershme ose ciklike) në gji;

 • Ethet në gjoks;

 • prekje gjirit Preket fëmija vulë apo tumore të rëndë, madhësia e të cilave mund të ndryshojë sipas ciklit menstrual.


 • Trajtimi i Inflamacioni i gjirit gjirit


  Tek profili një mjek mund të përshkruajnë trajtim, gruaja duhet domosdoshmërisht të kalojnë nëpër ekzaminimit klinik në disa specialistë: gjinekologu, mammologist, endokrinolog, dhe në raste të vështira dhe oncologist. Më të përshkruara me ultratinguj gjirit, analizon nivelin e hormoneve (estrogjenit, Hormoni, progesterone), dhe vetëm atëherë mjeku të vendosë se cilat trajtimi për të aplikuar.

  Sot ekzistojnë metoda të ndryshme të trajtimit të mastitit, ato varen mbi historinë mjekësore të sëmundjes dhe shkaqet e manifestimet e tij. Nëse shkaku qëndron në sëmundjet e organeve të tjera që lidhen me hormonet seksuale, pastaj trajtimi i tyre në kohë mund të mposhtur sëmundjen për të muajit të kaluar, ajo është përdorur medikamente. Mjeku gjithashtu mund të përshkruajnë vitaminë dhe terapi bimor në mastopathy shpërndarë ose ilaçe bimor, të tillë Mastodynom. Në raste të tilla, trajtimi mund të marrë 3 deri 6 muaj, por pas 5-6 javëve të para gruaja fillon të ndjehen të shtetit lehtësim. Në rastin kur simptomat e dukshme ishin plotësisht duhet të pini larg në fund të trajtimit apo të konsultoheni me një mjek, por në çdo rast jo të ndërpresë veten.

  Mjekësia moderne ofron shumë opsione për trajtimin e sëmundjeve të gjirit, por nuk ka asnjë metodë e vetme. Mjeku Çdo pacient i përshkruan trajtim në varësi të karakteristikave të tij individuale dhe shkaqet e sëmundjes. Në disa raste, mjekët përhapur mastopathy nuk rekomandojmë trajtohen, për shkak të karakteristikave specifike dhe ciklin e sëmundjes, ndërsa të tjerët ofrojnë vetëm trajtojnë përgatitjet hormonale, se problemi kërkon një qasje shumë individuale.
  Disa gra përpiqen të gjejnë trajtim të njerëzve të mastitit, por është krejtësisht e gabuar, sepse ky lloj i vetë-përfshirë, sepse mjekësia moderne nuk e njeh trajtimet jo-tradicionale dhe efektiviteti i tyre nuk është vërtetuar nga kërkimet shkencore. Mastopathy trajtuar në mënyrë të pavarur nuk është e nevojshme, pasi që sëmundja është për shkak të një metodë dhe vonesë kohë të gabuar mund të çojë në komplikacione të rënda që mund të zgjidhet vetëm kirurgji. Prandaj, zbulimi nga simptomat e para më të mirë tek profili mjekun.