Gjirit cistike sëmundje të gjirit - Shkaqet

Me sëmundje fibrocystic gjirit në ndryshimet patologjike vëzhguara, të cilat ndonjëherë ndodhin pa simptoma. Shkelje të tilla jo gjithmonë shkaktojnë dhimbje fizike. Është konstatuar se prania e kancerit mastitit gjirit ndodh më shpesh. Prandaj është e rëndësishme të dini se cilët faktorë shkaktojnë mastopathy fibrocystic Ajo është gjithmonë e lehtë për të parandaluar sëmundje se sa ta kuruar atë.

Shkaqet e cistike gjirit mastitë


Arsyet kryesore për zhvillimin e formacioneve beninje cistike në formën e gjirit në gratë përfshijnë:


 • Çekuilibër hormonal - është faktori më i rëndësishëm që është zakonisht shkaktohet nga dobësimi i trupit, stresi, mosfunksionim të rëndë të disa organeve.

 • Predispozicion gjenetik - përcaktohet nga pasardhësit femra (nëna, gjyshja apo halla e nënës).

 • Kequshqyerja, mungesa në dietë ofron fibra, vitamina dhe minerale (veçanërisht kalcium dhe jod), yndyrë të tepërt dhe carcinogens të pasur ushqimore.

 • Përdorimi i tepruar i alkoolit.


 • Shkaqet e formës shpërndarë fibrocystic


  Gjirit është i ndarë në dy lloje:

 • Junction - kur ka compression gjoks.

 • Shperndare - përcaktohet nga prania e disa formacioneve të shpërndara. Ajo është e ndarë nga një mastopathy fijor dhe fibrocystic. • Shkaqet e difuzionit fijor shkaqet ngjashme ndryshimet cistike në gji. Megjithatë, në këtë rast, përveç çrregullimeve hormonale dhe predispozitave gjenetike janë të rëndësishme dhe faktorët e mëposhtëm:

 • Mjedisit (kushtet mjedisore).

 • Mungesa e shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës në moshë riprodhuese.

 • Mungesa apo pakënaqësia me jetën seksuale.

 • Aborti.


 • Duke pasur parasysh seriozitetin e sëmundjes, është e rëndësishme për të përjashtuar faktorët e mësipërm që rrisin rrezikun e sëmundjeve fybrokystoznoy dhe prekje të rregullt të vizitës gjirit dhe mammologist të paktën dy herë në vit.