Shperndare - sëmundje cistike të gjirit

Në formën e përhapur e cistike Inflamacioni i gjirit gjithë gjoksin kompakt nga përhapja e indeve fijor, dhe indet e gjëndrës duket formimin cistike e madhësi të ndryshme dhe sasi. Përhapur gjëndrave - sëmundje cistike gjirit karakterizohet nga dëmtimit të dhëmbëve cistike me një mur të dendur brenda të cilit mund të jetë ose përmbajtje të lëngshme dhe kashytseobraznoe trashë. Shperndare cistike - gjirit fijor mund të jetë tre llojesh:

 • dominimi i komponentit të gjëndrave;

 • komponent Prevalenca fijor;

 • Prevalenca e komponentit cistike.


 • Shperndare formë Fibrocystic mastitit - Arsyet



  Shkaqet kryesore të mastitit nuk është kuptuar plotësisht, por më së shpeshti ndodh në sfondin e dështimit të hormoneve në gratë. Zakonisht zhvillimin e mastitit kontribuon në estrogjenit tepërt (kjo provokon përhapja e kancerit stroma dhe përhapja epiteliale të mushkëror) me mangësi progesterone në gratë, pengon këto procese.
  Faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e mastitit duhet të përfshijë:

 • trashëgim (prania e mastitit, kanceri i gjirit në disa breza të grave);

 • aborti, aborti, humbi abortin në fazat e mëvonshme (disa herë të rrisë rrezikun e mastitë);

 • seksi parregullt dhe me cilësi të ulët me gratë;

 • infertilitetit ose lindja e parë për gratë në jetën e mëvonshme;

 • ushqyerit shkurtër (më pak se 3 muaj) apo jo ushqyerjen me gji një fëmijë;

 • Kanceri i gjirit dëmtim (duke përfshirë lëndime të vogla të shpeshta në zgjedhjen e gabuar të veshjeve);

 • çrregullime endokrine (sëmundje tiroide, diabeti, sëmundje ovarian, trashje);

 • stresi, zakone të këqija (pirja e duhanit, alkoolit).



 • Përhapur - sëmundje cistike të gjirit - simptomat


  Shperndare cistike - sëmundje fijor gjirit karakterizohet nga një numër të karakteristikave:

 • Shfaqja e ashpërsia e dhimbjes, siklet në gji;

 • ndodhja e shkarkimit nga dalë (qumësht, Colostrum)

 • ristrukturimi i kancerit (pamja e vulave dhe komponentëve) - kjo simptomë ndodh në fazat e hershme të sëmundjes para shfaqjes së klinikave në më shumë se gjysma e femrave dhe është manifestuar në vetë-ekzaminim.


 • Simptomat janë të lidhura ngushtë me ciklin menstrual. Përkeqësimi simptoma është në prag të çdo muaj, është shtuar ënjtje e gjinjve në frontin e tyre.

  Një tipar dallues i degjenerimit të kancerit të gjirit Inflamacioni i gjirit është një ndryshim në kancerin e lëkurës sipas llojit të njësisë " lëvore limoni dhe ndodhja e nyjeve limfatike në sqetull. Por simptomat e një procesi të rrjedhshëm, dhe rishikimi në kohë dhe ekzaminimi i plotë, në qoftë se çdo ndryshim në gjëndra strukturën, për të dalluar kancerin nga mastitë në një fazë më të hershme.
  Diagnoza e Shperndare - mastitit cistike
  Metoda kryesore e diagnozës së mastitë - një rishikim i rregullt i gjinjve të tyre femra për ndryshimet strukturën e tyre. Në provim, gruaja duhet të i kushtoj vëmendje të formës së jashtme të kancerit (shfaqjes së asimetri, të ndryshojë formën dhe pozicionin e nipples, ngjyra e lëkurës), të dyja poshtë nga pozicioni, dhe me duart e tyre deri. Pastaj ajo shpenzon gjëndra prekje për të identifikuar vulat. Në provim, mjeku cakton një mamogram shtesë, ultratinguj gjirit, për të përcaktuar nivelin e hormoneve seksuale në gjak.

  Trajtimi i përhapur - mastitit cistike
  Shumica e grave të përshkruara trajtim konservativ duke përdorur hormonet - analoge progesterone (Duphaston, Utrozhestan). Gjithashtu përdorin drogat që bllokojnë sintezën e Hormoni (Bromkriptin) kombinuar kontraceptivëve oral antyhonadotropynы (Danazol), antiestrogjenet (tamoxifen). Por në fazat e hershme shpesh mbështeten në perime dhe ilaçe homeopatik, ka një efekt të mirë terapeutik (Vobэnzym, Klimadinon, Mastodinon).