Përhapur gjirit fibroze

Shperndare sëmundje fijor gjirit - është me sa duket i sigurt. Por vëmendje duhet t'i kushtohet atij të paktën se prania e kësaj sëmundje rrit rrezikun e tumoreve të kancerit.
Shperndare zemrat fijor gjirit zakonisht zhvillohet në sfondin e çekuilibër hormonal dhe faktorët e favorshme janë:

 • Sëmundjet e sistemit riprodhues (Endometrioza, mitrës, patologjisë ovarian).

 • Shkelja e estrogjenit dhe progesterone. Arsyet mund të jenë mungesa e funksionit Korpus luteum, sëmundjet e gjëndrës hipofizës, endokrine infertilitetit. Është e njohur se gratë me fillimin e hershëm të menarche (para 11 vitesh) dhe në fund-fillimin e menopauzës (pas 55 vitesh) rrit rrezikun e patologji të gjirit. Që ka një ndikim më të gjatë mbi hormonale "dallimet" të lidhura me ciklin menstrual.

 • Sëmundje tiroide.

 • Aborti.

 • Sëmundjet Shtyra inflamatore dhe lëndimet e gjinjve.

 • Shfaqja e formave të shpërndara fijor e mastitit ndikon refuzimin e gji dhe gji kohëzgjatje prej më pak se një muaj ose më shumë.

 • Situata të shpeshta të vështira.

 • Trashëgim.

 • Ne e dimë se mungesa e punës rrit rrezikun e mastitit bilateral shpërndarë fibroze, si dhe një shtatëzani e parë vonë.

 • Sëmundje të mëlçisë, të shoqëruar nga një rënie në funksionin e tij. Kjo është për shkak se hormonet janë të çaktivizohet në mëlçi. Kjo është patologjia e mëlçisë rrit nivelin e këtyre hormoneve dhe rrit rrezikun e mastitit.


 • Simptomet e mastitë
  Simptomat Shperndare mastitë fijor janë si më poshtë manifestimet klinike:

 • Dhimbje në fazën e dytë të ciklit menstrual. Dhimbje mund të përhapet në shpatull dhe braktis në zonën sqetull.

 • Në premenstrual rritet periudha e gjëndër në vëllim, nuk është ënjtje, ndjenja e intensitet në të.

 • Ndonjëherë shkarkimi të jetë e mundur nga gjiri.

 • Në strukturën e Inflamacioni i gjirit kancerit të gjirit mund të jenë më të mëdha komponentët formë të gjëndrrave ose lidhës indeve. Prekje fijor gjirit shumë më e dendur se gjëndrave.


 • Duhet të theksohet se ashpërsia e simptomave të përhapur mastitit fijor varet nga raporti i komponentëve gjëndrave dhe lidhës indeve strukturore. Në mënyrë tipike, formulari i dyanshëm i mastitë shpërndarë fijor ndodh më shpesh se sa të ngjashme kanceri plagë të njëanshme.
  Parimet e trajtimit të mastitë
  Qëllimi kryesor i terapisë - është për të zvogëluar simptomet dhe për të eleminuar shkakun. Nëse është e mundur, është e nevojshme për të eliminuar sëmundjet e lidhura gjenitale. Një vend të veçantë në trajtimin e fijor Inflamacioni i gjirit dhënë dietë të shpërndarë dhe të ushqyerit. Është vërtetuar se përdorimi i sasive të mëdha të yndyrës çon në nivele të ulëta të androgens dhe estrogjene rritje. Kjo mund të shkaktojë moderuar difuz mastopathy fibroze, në prani të Faktorë. Dobishme të marrë më shumë vitamina dhe ushqime që përmbajnë fibra trashë fijor.

  Është e rekomanduar për të përjashtuar nga dietë:

 • mish yndyrore,

 • Pjekur dhe mish i tymosur;

 • produktet e qumështit yndyrore, margarinë;

 • kafe, alkool, kakao, pije e butë;

 • çokollatë.


 • Gjithashtu përdoret për të trajtuar drogë hormoneve terapi dhe mjekësi bimor. Prona me p normalizojë hormonal, anise, lulemine, borzilok, prutnyak, steblelista, irisit dhe akuza të tjera vegjetale. Bazuar në ekstraktet e bimëve, janë droga.