Gjirit përhapur

Mastopatia eshte nje semundje e karakterizuar nga ndryshimet në strukturën e të gjithë grua gjirit. Një lloj eshte gjirit përhapur - një rritje beninje në gji, i cili është i shoqëruar nga rritja anormale e indit. Sëmundja është shumë e zakonshme dhe ndikon në shëndetin e një gruaje tetë nga dhjetë.

Gjirit përhapur: Shkaqet


Arsyeja kryesore pse zhvilluar forma përhapur e mastitit - një përçarje e sistemit hormonal. Ka një numër arsyesh që mund të shkaktojnë mastopathy:


 • predispozicion gjenetik;

 • kushtet mjedisore;

 • Gratë e jetesës;

 • hyperestrogenia;

 • dështimet në sistemin neurohumoral;

 • mangësi progesterone;

 • mbipeshë;

 • diabeti;

 • hepatit;

 • cholecystitis.


 • Nëse lloji i afërm femra në vijën femërore ishin rastet e mastitit, më shumë të ngjarë një sëmundje dhe vuajnë të njëjtën grua.
  Pjesërisht mastopathy mund të konsiderohet si një sëmundje psikosomatike siç ndodh në rastin e jetës stresit një gruaje (p.sh. konfliktet në familje, pakënaqësia punë, dhe kështu me radhë. D.).

  Në një grup të veçantë mund të identifikojë shkaqet e çrregullimeve riprodhuese:

 • gruaja nuk ka pasur histori të shtatzënisë, lindjes;

 • aborti;

 • shtatzënia e parë ka ndodhur në gratë pas moshës 40 vjet;

 • Mungesa e jetës seksuale të rregullt;

 • sëmundjet gjinekologjike (adnexitis, mosfunksionim ovarian);

 • Mungesa e përvojës së ushqyerjes me gji apo përfundimin e hershme.


 • Nëse menstruacionet një gruaje filloi në fillim të pubertetit, ajo është e ekspozuar më shpesh për të përhapur mastopathy.

  Përhapur dypalëshe sëmundje të gjirit: simptomat


  Rezultatet e ultratinguj dhe mamografike studimeve mund të gjenden mastopathy ehooznaky përhapur:

 • dhimbje në gjoks që mund të japin në shpatull, qafë dhe kuadratin e sipërm;

 • Bllokimi i qumështit, vulat e tij;

 • shkarkimit qartë nga dalë.


 • Si komplikime shtesë mund të vonojë ciklit menstrual, zhdukjen e plotë të origjinës hënor ose menorrhagia (gjakderdhje e rëndë).

  Trajtimi përhapur mastopathy


  Kur mjeku vendos një diagnozë mammologist grua "të përhapur të gjirit lobular", para se ajo ngre pyetjen se si të trajtojnë mastopathy përhapur.

  Mastopatia përhapur me gunga trajtohet me metoda konservatore. Kirurgjia zakonisht nuk është përdorur.
  Dietë efektive të veçantë ndërsa mastitë shpërndarë: Dieta duhet të përfshijë sa më shumë produkte të qumështit, fije perimesh. Është e rëndësishme për të minimizuar konsumin e yndyrave shtazore.
  Mjeku gjithashtu përshkruajnë një kurs të multivitamina për të mbështetur sistemin imunitar, homeopati (Mastodinon), Videos (fytolon). Si një terapi jo-hormonale përdorur diuretics, sedativë dhe preparatet enzimatike. Ndoshta fizioterapi shtesë qëllim (lazer - dhe terapi magnetike, galvanizim, electrophoresis, baltë).

  Me barnave hormonale të përdorura duphaston, Utrozhestan. Për të reduktuar dhimbje të gjirit xhel që do të aplikohen për dhimbje në gjoks prozhestozhel sipërfaqe në vend.
  Është e rëndësishme për të rritur aktivitetin fizik nga gratë.
  Gratë me mastopathy dyshuar mammologist duhet të vizitoni çdo gjashtë muaj për të ndjekur statusin e grave dhe përjashtimin e zhvillimit të kancerit të gjirit në të ardhmen.