Vitaminat në mastitë

Në trupin e femrës janë të ndërlidhur. Mungesa e vitaminave në ushqim shkakton dështim hormonal, hormonet Rinisë prish trupat. Dhe ata, nga ana tjetër, përgjigjet për sëmundjet negative situatë të ndryshme, të tilla si rritja e tepërt e qelizave. Prandaj, trajtimi i mastitë nuk mund të bëjë pa vitamina.

Mangësi në vitaminë mastitë


Mjekët besojnë se mastitit në trup ekziston një mungesë e vitaminave E dhe A. Këto elemente janë thelbësore për të ruajtur ekuilibrin hormonal, funksionimin e sistemit imunitar, ata janë të përfshirë në proceset metabolike. Mungesa e këtyre substancave është e nevojshme për të plotësuar, duke marrë vitaminat përveç ushqimit.

Çfarë duhet të pini me vitamina mastitë?  • Ne e dimë se tumoret e gjirit lindin ndarjen e pakontrolluar të qelizave nën ndikimin e estrogjenit hormonit femëror. Vitamina A pakëson reagim të gjirit për këtë hormon. Marrë vitaminë A në formën e beta-carotene në doza prej 50,000 IU për 6 muaj.

  • Vitamina E me mastitë tregohet për administrim ditor prej 100 mg në ditë. Kursi duhet të zgjasë të paktën gjashtë muaj dhe më mirë - një vit. Ky antioksidant ka një ndikim pozitiv në metabolizmin, eliminon manifestimet e PMS, aktivizon progesterone hormon.

  • Vitamina C është e përfshirë në forcimin e mbrojtjen e trupit dhe përmirëson efektin e antioksidantë të tjera.


  • Këto antioksidantë mund të pini veç e veç, por më mirë me përdorimin e mastitit multivitamina përmbajnë një përbërje të ekuilibruar të të gjitha substancave të nevojshme. Cilat vitamina specifike të marra në mastitit, pyesni më mirë mjekun - rekomanduar përbërjen e barnave varet nga lloji i mastitë. Kështu, në varësi të llojit të sëmundjes, disa gra të përshkruara aevit, dhe të tjerët - dhe përgatitjet multivitamin homologët Vytakan.

    Marrë vitamina, mos harroni rrezikun e mbidozë, ajo në thelb i referohet vitaminës A - një rritje e shumë të dëmshme, kështu që nuk tejkalojnë doza e rekomanduar.