Lythat gjenital në gratë

Lythat gjenital janë formimi i lëkurës në formën e buds gri-kuq që variojnë në madhësi nga disa milimetra.

Shkaqet e lythat gjenitale në gratë


Shkaku i tumoreve të tilla në infeksion me virus të lëkurës është mënyra kryesore e transmetimit e cila është seksual.
Pavyllomavyrus për shumë vite mund të jetë i pranishëm në trup dhe nuk tregojnë asnjë simptomë veten. Megjithatë, automjeti i tij do të kalojë virusi lëshuar me gjak të fshehtë ose gjenitale dhe të infektojnë njerëzit e tjerë.

Virusi mund të transmetohet në asnjë formë seksit - heteroseksual, homoseksuale, anal, orohenytalnom.
Përveç kësaj, virusi ndjekur manifestimin e saj në formën e lythat gjenitale mund të ndodhë në kontakte të ngushta familjare, sidomos nëse lëkura është e dëmtuar.
Provokojnë aktivizimin e HPV në trup dhe për këtë arsye pamjen e lythat gjenitale apo gratë kondylomatoza janë faktorë të tillë si:

 • shtatzënisë;

 • imunitet të ulët;

 • stresi dhe tendosje nervor;

 • pagjumësi;

 • mbinxehje ose overcooling e trupit;

 • zakone të këqija.


 • Simptomet e lythat gjenitale në gratë


  Kryesore Gratë tipar kondylomatoza kanë pamjen karakteristike të rritje ngjan florets lulelakër në ijë, zonën anal, buzët gjenitale, në hyrje të vaginës, në qafën e mitrës. Lythat mund të paraqiten në grupe apo një nga një.
  Këto arsimit nuk mund të shqetësojnë gruan, dhe mund të shoqërohet me djegie dhe kruarje dhe shkaktojnë parehati gjatë urinimit, gjakderdhje gjatë raportit seksual.

  Duke dalë një herë, lythat gjenitale nuk mund të ndryshojë për vite, por mund të, në të kundërtën, fillojnë të rriten me shpejtësi dhe të shfaqet diku tjetër. Ndodh dhe kështu që lythat mund të zhduket vetvetiu, por kjo është mjaft e rrallë.
  Në siklet fiziologjik lythat gjenitale mund të kontribuojë në zhvillimin e kompleksit të tyre të pronarit inferioriteti.
  Në disa raste, lythat rëndë mbuluar me bar në vaginë mund të parandalojë lëvizjen normale të fetusit nëpër kanalin e lindjes.

  Trajtimi i lythat gjenitale në gratë


  Procesi kondylomatoza trajtim në gratë mund të përfshijnë hequr lythat gjenitale dhe për të zvogëluar numrin e infeksionit HPV patogjene në trup.
  Lythat Heqja mund të bëhet në mënyra të ndryshme:

 • Cryodestruction ose lythat djegia me nitrogjen të lëngët. Ky lloj i trajtimit është që të përdorin temperatura shumë të ftohta. Metoda është mjaft e pa dhimbje. Në vend të heqjes mbetet mbresë.

 • Shkatërrimi Laser përfshin ndikim në rreze lazer lythat. Procedura kryhet nën anestezi lokale. Pas ekspozimit të tillë mund të jenë shenjat e vogla.

 • Electrocoagulation përfshin temperaturat e larta. Ky lloj i lythat largimit mund të lënë plagët.

 • Metoda Radiowave - në zbatimin e tij shkatërrimin e indeve të sëmura duke përdorur valët e radios.

 • Efekti në tumoret me ilaçe të veçanta.


 • Por, pavarësisht nga mënyra të ndryshme për të hequr lythat gjenitale, njëri prej tyre mund të ndihmojë ata në fund të marrë infeksion shpëtoj shkaktojnë. Metodat e mësipërme vetëm redukton manifestimet e sëmundjes dhe nuk garantojnë se lythat gjenitale nuk do të kthehen përsëri. Mundësia e përsëritjes në çdo rast, është 30%.