Lythat në gratë - shkaqet

Shkaku i lythat gjenitale në gratë e moshës riprodhuese është virusi lyth njeriut. HPV është një nga infeksionet më të zakonshme të transmetuara seksualisht. Ka më shumë se 10 lloje të virusit që mund të shkaktojë lythat gjenitale daljen në organet gjenitale. Tjetra, ne konsiderojmë se jemi të rriten - lythat gjenitale në gratë e reja dhe çfarë shkakton paraqitjen e tyre.


Lythat në gratë - shkaqet
Shkaku i virusi lyth trupi i një gruaje është kontakti të pambrojtur seksual me një partner të infektuar. Më pak është transmetimit shtëpi - përmes higjienës personale person të infektuar (peshqir, linens, shtrat). Për të provuar disi e virusit në trup, kërkon ndjeshmëri ndaj tij. Kështu, një person shumë vite që të jetë bartës i papillomavirus, e cila nuk do të ushtrojë vetë.Faktorët që çojnë në shfaqjen e lythat mprehta


Arsyet kryesore që shkaktojnë infeksion të shfaqen janë:

  • uljen mbrojtëse;

  • Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë, ekspozimi ndaj infektuar me HIV, dhe aktivitetit të hershëm seksual;

  • prania e infeksioneve pacientit lidhur gjenitale (gonorea, herpes, Klamidia) dhe sëmundjeve somatike (SARS, bronkit);

  • vaginë dysbiosis;

  • stresi, ushtrim të tepruar, mangësi vitaminë.


  • Falenderim të veçantë për pamjen e lythat gjenitale gjatë shkaku shtatzënisë është ndryshimi hormonal në trup dhe për të zvogëluar imunitetin lokal.    Prandaj, parandalimi parësor i lythat gjenitale është për të shmangur seks rastësor (ajo duhet të ketë vetëm një partner seksual), gjithashtu mos e përdorni gjërat personale të njerëzve të tjerë.