Si fillon menopauza

Gjatë menopauzës kuptuar moshës lidhur me ndryshimet e zakonshme kur proceset që ndodhin në sistemin riprodhues të trupit të femrës, lindjes së fëmijëve e tij të parë të ndaluar, dhe funksionin pastaj menstrual. Këto ndryshime ndikojnë në jetën e çdo gruaje.

Kur bën menopauza tek gratë?Procesi ndodh në lidhje me moshën 45-50 vjeç. Gruaja fillon të dëgjuar për veten dhe regjistrojnë të gjitha ndryshimet e trupit tuaj. Në mënyrë që të shmangen gabimet e duhur me anë të kësaj kohe, ju e dini se si fillon menopauza dhe atë që ai e nënshkruan.


Si fillon menopauza?Filloni ndryshime në trup të shoqëruar nga simptomat e mëposhtme:

 • nxitojnë të gjakut në kokë dhe fytyrë;

 • rritjen e presionit;

 • rrahje zemre të shpejtë;

 • ndjenja e ngrohjes.


 • Këto ashtuquajtura "rritje" - shenjat e para të menopauzës të hershme tek gratë. Ato mund të shoqërohen nga djersitja e tepruar, gjymtyrë të drithëruar, sy ndezje fluturon para ose konvulsione dhe spazma e muskujve.

  Predmenopauza quajtur këtë periudhë. Menstruacioneve bëhet parregullt, por lirimi ose zvogëluar ose rritur. Ndryshimi është edhe në natyrën e një gruaje që mund të bëhet i mbytur në lot, nervoz, agresiv apo të bien në depresion. Kjo paqëndrueshmëri emocionale - shenjat dalluese ndryshimet e ardhshme hormonale.


  Megjithatë, simptomat e mësipërme mund të shoqërojnë jo vetëm fillimin e menopauzës, por një numër të sëmundjeve të tjera. Prandaj, të kuptuar më saktë pyetjes, si nuk e dini se menopauza ka filluar, ju mund të kontaktoni një gjinekolog. Mos harroni se mjeku juaj duhet të vizitoni të paktën një herë në 6 muaj. Ajo në mënyrë të besueshme mund të përcaktojë ndodh Ju menopauzë, dhe të japë disa rekomandime për të lehtësuar kursin e saj të përshtatura për karakteristikat tuaja individuale.

  Çfarë duhet të bëni në fillim të menopauzës?  Në mënyrë të pavarur të vini re ndryshime urogjenital, të shoqëruar nga thatësi në vaginë, kruajtje, djegie, urinim i shpeshtë ose infeksione të shpeshta të sistemit urogjenital. Kjo përshpejton plakjen e lëkurës, thonjtë i brishtë në rritje, më shumë rënien e flokëve, ka rrudha më të thella.

  Fenomene të tilla karakteristike të menopauzës, fazë menopauza e dytë, e cila shënon ndryshimet dramatike në trupin e femrës. Gjatë kësaj periudhe estrogjenit ndaluar prekje, si dhe të ndaluar menstruacioneve. Gjithashtu, për t'iu përgjigjur pyetjes se si për të përcaktuar se cila filloi menopauzës, mund të ndihmojë të ashtuquajturin test për menopauzë. Ky test mund të identifikojë me saktësi fillimin e fazës së dytë të menopauzës.


  Faza e fundit e menopauzës është quajtur postmenopause. Ajo fillon në moshën 50-54 vjeç, ose rreth një vit pas ndalesa e fundit të periudhës menstruale. Në këtë kohë nuk mund të jenë sëmundje të tilla si parregullsi në tiroide, kardiovaskulare ose osteoporozën. Mungesa e seksit hormonet shkakton dhe ristrukturim të thellë të sistemit endokrin dhe përshtatjen e ngadaltë në kushtet e reja.

  Shihni mjekun tuaj në kohën e rekomanduar. Rregullisht inspektojë gjoks, si gjatë ndryshimeve hormonale trupi është rreziku i sëmundjeve të femrave janë trajtuar më mirë në fillim tyre shumë. Diagnoza në aspektin e osteoporozën.


  Nëse ju vetë peshë të tepërt gradualisht të shpëtoj prej tij. Hani ulët kalori dhe për të marrë vitamina. Këto rekomandime do të ju ndihmojë të përballen me procesin e pashmangshme për çdo grua. Nëse ju keni marrë konfirmimin se menopauza ka filluar, ajo duhet të jetë shumë i vëmendshëm për shëndetin e tyre gjatë kësaj periudhe.