Si mujore gjatë menopauzës

Menopauza është një ndryshim fiziologjik në funksion riprodhuese të trupit femra dhe çdo grua kohëzgjatja e këtij ndryshimi mund të jenë të ndryshme. Prandaj, tiparet e një pasimi mujore në menopauzë mund të ndryshojnë në gra të ndryshme.

Menopauza është i ndarë në tri faza: para-menopausal, menopauza dhe postmenopause. Dhe në mënyrë që të mësojnë se si të shkojë dhe në fund muaj para menopauzës, ju duhet të konsideroni çdo fazë veçmas. Pra predmenopauza zgjat afërsisht gjashtë vjet, dhe kur i pavarur ndërpritet mujore, kjo tregon menopauzë.


Para menopauzës mund të jetë shkelja e parë mujore, në mënyrë që intervali në mes të periudhave të menstruacioneve mund të ndryshojnë. Kjo periudhë mund të rritet apo, apo, anasjelltas, ulet. Ajo gjithashtu mund të ndryshojë dhe intensiteti i menstruacioneve. Në këtë rast, hëna mund të jetë shumë e pakët ose të bollshme. Por në çdo rast, para menopauzës vezoret bëhen më pak aktive, në mënyrë më të vështirë të krijoj.

Kur faza e dytë, ajo është koha në menopauzë kur menstruacione të pushojë tërësisht, dhe të vezoreve fshehtë nuk hormonet. Në këtë rast, një grua nuk është më në gjendje për të marrë barrë. Por ka disa metoda për të ju ndihmojnë të mësoni se si për të rivendosur muaj në menopauzë.


Si për të rivendosur muaj në menopauzë?Menstruacioneve vonuar në menopauzë - diçka normale. Shumë gra mund të mos jetë në dispozicion mujore për disa vite dhe pastaj rishfaqen. Por në disa raste ndodh që gjakderdhje e rëndë dhe zgjat për disa ditë. Kjo mund të jetë e mitrës gjakderdhje dhe jo menstruacione, kështu që është më mirë që të konsultoheni me mjekun për të përcaktuar shkakun e gjakderdhjes.

Nëse hëna ka humbur shumë herët, në moshën më pak se dyzet vjet, atëherë ju duhet të mësojnë se si të vazhdojë mujore në menopauzë, sepse mungesa e keq ndikon në shëndetin e grave.

Ka shumë mënyra se si për të thirrur të hënën në menopauzë,
por më të njohura janë:

  • shpinë acupressure në pjesën e poshtme;

  • masazh manual;

  • gjymtyrët masazh;

  • masazh veshët;

  • patch transdermal.  • Por ne duhet të kujtojmë se vetë çon në asnjë të mirë, sepse kur të marrë ndonjë drogë ose metoda për të filluar, të konsultoheni me një mjek.