A mund të marr shtatzënë gjatë menopauzës

Të krijoj një fëmijë, duhet të keni një vezë të pjekur. Oocyte pjekuria zhvillohet në gjëndër që prodhohet nga vezoret. Siç e dini, fillimin e menopauzës është i lidhur me dështim ovarian. Rrjedhimisht, shtatzënia, menopauza e papajtueshme. Por nëse do të ishte kaq e thjeshtë

Probabiliteti i gjetjes shtatzënë pas menopauzës


Në të vërtetë, pas rreth 45 viteve të funksionit ovarian dobësuar në masë të madhe. Ky proces është shoqëruar nga ngadalësuar prodhimin e hormoneve dhe ndalesa oocyte maturimit. Por problemi është se menopauza nuk ndodh brenda një dite. Shpesh, ardhja e menopauzës shtrirë për shumë vite.

Dhe e gjithë kjo kohë ka mundësi reale të shtatzënisë, si reduktimin e aktivitetit riprodhues është shumë i ngadalshëm. Rrezik veçanërisht e lartë e ovulacionit dhe shtatzënisë pasuese në menopauzë të hershme. Prandaj gruaja nuk duhet të humbasin vigjilencën dhe të përdorin kontraceptivë për të shmangur shtatzëninë e padëshiruar.
Një tjetër downside është se gruaja në menopauzë nuk janë gjithmonë kohë në gjendje të vëreni shenjat e shtatzënisë. Menstruacioneve vijnë rregullisht, shëndeti është i varfër, marramendje të shpeshta dhe të shtetit poluobmorochnыe. Testet e shtatzënisë në menopauzë jo të besueshme. Tashmë shumë të qëndrueshme në këtë kohë hormoneve.

Nuk është një periudha të veçanta të klasifikimit për të përcaktuar nëse kjo është e mundur shtatzënia në menopauzë:

  • Periudhat premenopausal në të cilat reduktohet funksion ovarian, por ata ende vazhdojnë të punojnë. Në këtë fazë, çështja "Mund të merrni shtatzënë gjatë menopauzës?" A është shumë e rëndësishme sepse shtatzënia ndodh mjaft lehtë në mungesë të parandalimit;

  • perimenopause, periudha kur vezoret pushojnë të funksionit. Kjo fazë zgjat rreth një vit. Besohet se në mungesë të menstruacioneve për 12 muaj, shtatzënia nuk është e mundur;

  • gratë postmenopausal. Menopauza vijnë, menopauzë pas. Trupi i femrës ndaloi prodhimin e vezëve, kështu që nuk ka rrezik për një shtatzëni të padëshiruar.


  • Gjinekologë sigurt gjatë menopauzës mund të bëhet me barrë. Megjithatë, jo çdo grua është në gjendje të krijoj një fëmijë gjatë menopauzës. Nga rruga, ju mund të bëni fëmijën me kapacitet të plotë riprodhues vyshket, kur përdoret në fertilizimi in vitro me një vezë të donatorëve.

    Cilat janë rreziku i shtatzënisë në fund dhe lindjes gjatë menopauzës?  • Nëse një grua në menopauzë nuk është duke kërkuar për të marrë pasardhësit, përdorimi i kontraceptivëve është e nevojshme. Fakti që aborti në moshën e mëvonshme provokon humbjen e rëndë e gjakut dhe mbart rrezikun e sëmundjeve infektive.


  • Në rastin e një shtatzëni të kërkuar, rrezik të lartë për të pasur një fëmijë me aftësi të kufizuara në zhvillimin fizik dhe mendor. Veç kësaj, një peshë të madhe të trupit të ekspozuar ndaj nënës.

  • Vetë më vonë breza nuk kërcënojnë gjendjen e grave të shëndetshme. Për fat të keq, kushtet e mjedisit dhe kushtet e punës janë shpesh të tilla që pas 40 vjetësh në femra të zbulojë një buqetë të madhe të sëmundjeve të ndryshme. Secili prej tyre mund të komplikojë dukshëm shtatzëninë.  • Nëse ajo ende vendosi për gjeneratat e mëvonshme, duhet të identifikojnë dhe kujdes gjatë shtatzënisë mbetet nën mbikëqyrjen e një gjinekolog. E vetmja mënyrë për të zvogëluar rrezikun e komplikimeve të rëndësishme për nënën dhe trazirat në zhvillimin e fetusit.