Menopauzë kirurgjikale

Menopauza Surgical shënon fillimin e menopauzës si rezultat i heqjes së ovaries, mitrës ose të dyja. Me menopauzë kirurgjikale përdorur HRT - terapi zëvendësimi të hormoneve. Kjo nevojë lind kur hysterectomy me vezoret. Por në qoftë se ju vetëm të hiqni në mitër dhe vezore funksionojnë, nuk ka asnjë mendim të qartë për marrjen e droga të tilla. Kjo është për shkak se shumë gra janë në gjendje për të vepruar vezoret para menopauzës natyrale.

Por rreth 20 për qind e femrave, pasi të tilla një vezore operimit të ndaluar prodhimin e hormoneve. Kjo mund të jetë për shkak të shkeljes së tyre gjatë operacionit. Prandaj, HRT kirurgjikale menopauza nevojë për të lehtësuar simptomat menopausal.


Pasojat e menopauzës kirurgjikalePas heqjes së organeve në disa gra gjatë ditëve të para pas operacionit ka një djersitje të fortë, ndjeu flashes shpeshta nxehtë, palpitations zemrës. Pastaj, simptomat mund të përkeqësohet: këto gra janë të shqetësuar, ata kanë një thatësi vaginale, probleme me lëkurë, nuk e mbajnë urinë, rrit venë, gruaja fituar peshë.

Trajtim menopauzë kirurgjikaleTrajtimi i hormoneve menopauza Replacement Therapy - jo alternativa më e mirë si këto metoda e gjetjes shpëtoj e simptomave menopausal kanë shumë contraindications, domethënë:


  • kanceri i gjirit dhe endometrium;

  • melanoma dhe thrombophilia;

  • sëmundja autoimune;

  • mëlçisë dhe traktit biliar;

  • gjakderdhje të pashpjegueshme nga trakti gjenital.  • Prandaj, çdo metodë e trajtimit kirurgjik të grave menopauzës duhet të vizitoni gjinekologun të paktën dy herë në vit. Sot ka shumë produkte alternative të bazuara në phytoestrogens. Mjetet e tilla më të sigurt, edhe mjaft efektive.