Mund të merrni shtatzënë pas menopauzës

Sipas definicionit, menopauza - një periudhë e trupit, karakterizuar nga fikje funksionin e sistemit riprodhues. Me ndërprerjen e funksionit ovarian dhe pushojnë vezë të pjekur, kështu që - konceptim është e pamundur.
Ajo do të duket se përgjigja për pyetjen: "A mund të merrni shtatzënë pas menopauzës?" - A duhet të jepet. Por në realitet, menopauza, si çdo proces tjetër në një organizëm të gjallë, kërkon kohë. Si rezultat i kësaj, sipas statistikave mjekësore, frekuenca e shtatzënisë paparamenduara në mes 40-55 vjet më të larta se sa që në mes të 25-35.

A është e mundur shtatzënia pas menopauzës? Dhe si lindjes vonë ndikojnë në gjendjen e nënës dhe fëmijës së saj?
Menopauza në lidhje me mundësinë e konceptimit
Mosha mesatare e fillimit të menopauzës është 525 vjet. Megjithatë, rënia e funksionit riprodhues fillon shumë më herët. Për 35 vjet nuk është dështimi ovarian. Për 45 vjet dukshëm ka zvogëluar prodhimin e hormoneve, pastaj u ndal vezë të pjekur.
Për të përcaktuar me saktësi nëse një grua mund të merrni shtatzënë pas menopauzës, mjekët sugjerojnë klasifikimin e fazat e menopauzës.


 • Premenopausal - funksion ovarian është reduktuar, por nuk u ndal. Aftësia për t'u bërë shtatzënë gjatë kësaj periudhe është shumë e lartë. Mungesa e menstruacioneve për disa muaj është shpesh një arsye për refuzimin e mbrojtjes, dhe dëshira për të provuar se nuk ka kulm transformuar grua fyese në krijesë aseksual shpesh shtyn zonjë të aktivitetit më të madh seksual. Si rezultat, duket se pas menopauzës të bëhet shtatzënë është e mundur.

 • Perimenopause - ndërprerja e plotë e funksionit ovarian. Faza zgjat rreth një vit, shoqëruar shpesh me shëndet të dobët. Supozohet se në qoftë se brenda 12 muajve të menstruacioneve nuk, shtatzënia pas menopauzës është e pamundur.

 • Postmenopausal - faza e fundit e menopauzës. Atje ndryshimet hormonale të trupit, funksioni i vezoreve ndalur. Kjo fazë mund të zgjasë deri në 10 vjet, por mundësia e konceptues një fëmijë mungon.


 • Stimulim artificiale, mund të bëhet shtatzënë pas menopauzës


  Një numër në rritje i grave që për arsye të ndryshme janë zgjidhur në gjeneratat e mëvonshme. Në këtë rast stimulimi artificial i vezoreve mund të japin rezultate pozitive dhe të çojë në shtatzëni e dëshiruar. Kundërindikimet janë shëndeti i pacientëve të moshuar, dhe rrezikun e lindjes së një fëmije me sëmundje trashëguese. Për fat të keq, me moshën, një rrezik të lartë të ndryshimeve kromozomale të cilat nuk ndikojnë në shëndetin e grave, por një fëmijë mund të provokojë refuzim.

  Një alternativë është që të bëjë fekondimin me vezë të donatorëve, si ju mund të ketë një fëmijë dhe në mungesë të funksioneve riprodhuese.
  Menopauza artificiale
  Ky "lloj" është një menopauza artificiale ndaluar vezoret funksionale. Kjo është për shkak, shpesh me trajtim. Menopauza artificiale e shkaktuar nga ilaçe, dhe pas ndërprerjes së trajtimit funksionit ovarian është restauruar plotësisht. Shtatzënia pas menopauzës artificial është definitivisht e mundur.