Sa vite të fillimit të menopauzës

Deri kohët e fundit, jo vetëm në shoqëri, por edhe në mesin e mjekëve dhe pacientëve të tyre konsistonte një situatë që gratë që kanë arritur moshën e duhur, janë të detyruar për të përballuar në mënyrë të pavarur me simptomat e sindromi menopausal. Pak zonjat rrallë konsultuar, tejkalimin ngathtësi me gjinekologu, dhe shpesh - e pyeti këshilla nga miqtë. Por sot situata ka ndryshuar, mjekësia ka arritur një nivel të ri të zhvillimit, dhe burimet e shtypura nuk kishte shumë informacion rreth sa vjet menopauzës fillon dhe sa më të mirë për të mbijetuar sulmin e tij.

Në tërësi kulm
Para së gjithash duhet të theksohet se kulmi - kjo nuk është një sëmundje, por një shtet shumë normale të trupit, të cilat herët a vonë vjen çdo grua. Disa fat dhe nuk e vëreni simptomat sindromi klimatike, ndërsa të tjerët vuajnë nga:

 • çrregullime të gjumit;

 • ndryshimet e shpeshta humor;

 • nervozizëm;

 • Fluksi i papritur;

 • marramendje;

 • shije metalike në gojë;

 • dhimbje koke;

 • mpirje;

 • dhimbje të muskujve.


 • Me fillimin e menopauzës në femër nivelin e estrogjenit trupi bie, të vezoreve të ndaluar prodhimin e vezëve, të ndaluar menstruacioneve. Duhet të theksohet se të gjitha ndryshimet nuk janë menjëhershëm - ka disa periudha, është e vështirë të thuhet saktësisht se sa vite nga menopauza fillon.

  Mosha mesatare e menopauzës


  Nuk ka moshe të veçantë në të cilën fillon menopauza, ekziston mjekësi. Ka disa norma të mesme, të cilat duhet të jenë në shënjestër për gratë presin fertilitetin e tyre venitje. Dallimi në mes minimale dhe maksimale "normale" mosha klimaterike është pothuajse 10 vjet. Kjo është rreth 45 - 55 vjeç. Por në qoftë se një grua ka përjetuar stres, sëmundje të sistemit riprodhues po vuan nga çrregullime të bilancit hormonal dhe jeteses çojë sëmurë, menopauza mund të ndodhë sa më shpejt që 40 vjet.

  Nëse femrat nga natyra janë varfëruar vezoret ose të gjithë gjysmës femërore të familjes vuajnë nga flashes nxehtë gjasat e simptomat e para të menopauzës presin shumë para moshës "mesme" ajo është e madhe. Panairi dhe inversi marrëdhënie: gjyshja dhe nëna mund të transmetojë një trashëgimi të "riprodhuese jetëgjatësi."
  Në gjenetikë, karakteristikat individuale dhe mënyrën e jetesës të dobishme për menopauzë afat të ndikojë një shtatëzani të suksesshëm dhe të ofrimit të, kohëzgjatjen e ushqyerjes me gji, jetën e plotë seksuale dhe shëndetin e përgjithshëm të gruas: të përgjithshme, seksuale, psikologjike.


  Pa marrë parasysh se nga të cilat menopauza fillon vjet, tani mjekësia ofron shumë mundësi për të minimizuar simptomat e pakëndshme dhe madje "lëvizje" kohën e periudhës riprodhuese. Në mënyrë që të lehtësuar gjendjen gjatë menopauzës, një grua e rekomanduar:

 • të heqë dorë nga zakone të këqija;

 • eliminuar ushqimet yndyrore;

 • pini shumë lëngje (rreth 15 litra në ditë);

 • marrë komplekset vitaminë;

 • i kushtoj vëmendje të aktivitetit fizik dhe sportit, të ecin para se të shkojnë në shtrat;

 • bëj banja dielli në diell (një kohë të sigurt);

 • hani balancuar;

 • shmangur stresin;

 • konsultohuni me mjekun tuaj me pyetjet e barnave hormonale apo përgatitjet bimor që mund të eliminojnë mangësi estrogjenit.