Mujore në vazhdim gjatë menopauzës

Dështimi ovarian, i shoqëruar nga ciklet e para menstruale të parregullta, dhe pastaj të plotë pezullimin e tij, të quajtur menopauzë apo menopauzës. Për fat të keq, shumica e grave të arritur këtë periudhë, vështirë se të vetëdijshëm për atë që është konsideruar normë, dhe kur do të kërkojnë ndihmë nga një specialist. Pra, mujore gjatë dhe të rëndë gjatë menopauzës nuk është një normat opsion, por një simptomë e një patologjie, dhe e cila do të diskutohet në këtë artikull.


Kohëzgjatja e menstruacioneve në menopauzë
Në periudhën e premenopausal për të dalluar normale nga jo menstruacioneve parregullt shumë e lehtë. Në të vërtetë, për shkak të luhatjeve në nivelet e hormoneve dhe parregullsi ovulacionit, shumë të gjata dhe shumë të rëndë mujore në menopauzë - një dukuri e zakonshme. Cikli menstrual është i parregullt, dhe gjakderdhje menstrual nuk mund të jetë për disa muaj, pas së cilës ata mund të rinovohet përsëri. Për fat të keq, jo çdo grua është tërhequr për një specialist në menstruacioneve zgjatur, dijeni se kjo nuk është menstruacioneve zakonshëm në menopauzë, por një gjakderdhje mitrës vërtetë.Arsyet për kohë të gjatë, të shpeshta dhe të bollshme në menopauzë hënor
Shkaqet e gjakderdhje mitrës mund të jetë vendosur, ato më të zakonshme:

 • leiomyoma mitrës;

 • hyperplasia endometrial;

 • një çekuilibër të hormoneve seksuale në gratë menopausal;

 • Polyps endometrial;

 • sëmundjeve që lidhen me koagulimit të gjakut (trombocitet dëmtuar pamjaftueshme ose faktorëve të koagulimit);

 • mosfunksionim tiroide (hipo - dhe hyperthyroidism).
 • Muaj zgjatur para menopauzës
  Konsideroni tani ajo është konsideruar si një patologji në periudhën e premenopausal kur ju duhet të shihni një mjek:


 • gjakderdhje pas marrëdhënieve seksuale;

 • Periudha e zgjatur menstruale gjatë se 7 ditë;

 • menstruacione të rënda më shumë se 80 ml;

 • nëse nga clots gjakut;

 • Gjatësia e cikleve menstruale më pak se 21 ditë;

 • diktim në mes të periudhave të menstruacioneve.
 • Gratë me ndarjen menstrual parregullt duhet të shqyrtohen për të përcaktuar dhe për të eleminuar shkakun metrorrhagia. Tillë një grua e ofruar për të dorëzuar të gjitha hulumtimet e përgjithshme klinike, ekzaminim nga një gjinekologu me kopmoskopiyeyu zgjeruar dhe të shkojnë me sondë vaginale ultrazërit. Mos harroni se gjakderdhje mitrës në premenopausal dhe në menopauzës mund të jetë një simptomë e lezioneve malinje të sistemit riprodhues.