Sa kohë menopauza

Kohëzgjatja e menopauzës tek gratë mund të jenë të ndryshme - kjo varet jo vetëm nga karakteristikat individuale të grave, por edhe në trashëgim.

Sa kohë menopauza tek gratë?


Shumica fillimin e menopauzës tek gratë në të njëjtën familje është në të njëjtën moshë. Për të ngjashme dhe sëmundjeve që shfaqen ose janë përkeqësuar gjatë menopauzës, shumë shpesh të gjurmohen të llojit të gruas. Pra, kohën totale të menopauzës dhe secili nga fazat e tij, shumë shpesh përcakton trashëgim. Është e pasigurt, madje edhe me trashëgim, se sa vjet do të zgjasë kulmin, edhe pse në rrjedhën normale të kohëzgjatjes së saj për 3-4 vjet të paktën - për 6-7 vjet.

Në menopauzës janë tri faza: premenopausal, menopauza dhe postmenopausal gratë, secila prej të cilave përcakton se sa kohë ka menopauzë.

Menopauzë

  • Premenopausal - Periudha, e cila zgjat deri në 3-5 vjet, duke filluar me ndryshimet rregullsinë mujore, kohëzgjatjen e tyre dhe të intensitetit dhe është i lidhur me ulur hormonet ovarian, por vetëm pas një viti të mungesës së menstruacioneve mund të themi se faza e ardhshme ka filluar.

  • Menopauzë - Periudha, e cila zgjat nga një deri në tre vjet dhe se kohëzgjatja e para-menopausal dhe gratë menopausal dhe llogaritur se sa kohë zgjat menopauzë. Në këtë fazë nivelet e progesterone reduktuar në pothuajse zero dhe të fillojnë ndryshimet atrophic në mitër dhe vezore.

  • Postmenopausal - një kohë kur vezoret e punës nuk është më, por ndryshimet atrophic në mitër dhe vezore janë në vazhdim, por për të gjetur se si gjatë periudhës së menopauzës, ia vlen të kujtohet në këtë fazë. Në të vërtetë, në kundërshtim me ekuilibrin hormonal në trup mund patologjike proceset në gjymtimi gjenital femëror, e cila do të përcaktojë simptomat dhe studime të tjera, dhe edhe pse ajo beson se çdo muaj atje, asnjë sëmundje nuk mund të jetë.


  • Çdo gjakderdhje apo diktim gjatë menopauzës - një simptomë shumë alarmante, por duhet marrë parasysh se sa kohë ka menopauzë. Por edhe në qoftë se nuk kishte asnjë vit mujore ose më pak, paraqitja e gjakderdhje duhet provimit nga gjinekologu.