Simptomat e menopauzës në '45

Climax quhet një periudhë në jetën e çdo gruaje që karakterizon kalimin në zhdukjen e funksionit riprodhues të trupit. Në këtë fazë nuk ka ndryshime të rëndësishme hormonale, pak estrogjenit ndaluar menstruacioneve.
Zakonisht ndërprerje të tërësishme të mosfunksionim menstrual ndodh në rreth 50 vjet, por ndryshimet e para të fillojë shumë më herët. Simptomat e para të menopauzës mund të shihet sa më shpejt që 45 vjet. Ndonjëherë menopauza mund të fillojë më herët ose më vonë për shkak të faktorëve të trashëgueshëm, dhe shëndetin e grave.

Simptomat e menopauzës në '45


Në këtë moshë një grua mund të përballen me fillimin e ndryshimeve hormonale, e cila e bën vetë ndjehet sinjale të caktuara:

 • hot flashes, djersitje është i bollshëm, është një nga simptomat e para të menopauzës në 45 vjet, përveç një shenjë është e vështirë të humbasë;

 • Përkeqësimi njomje në vaginë është rezultat i zvogëlimit të estrogjenit;

 • shkurtimin e cikleve menstruale dhe gjakderdhje të bëhet menstruacioneve dhimbshme ndonjëherë skipped;

 • Depresioni, shqetësim shtet panik;

 • dhimbje koke, marrje mendsh;

 • probleme me presionin;

 • pagjumësi;

 • lodhje;

 • rrahje zemre;

 • shtim në peshë;

 • hutim.


 • Ndonjë nga këto kushte mund të jetë një shenjë e hershme të menopauzës, e cila mund të vëreni në 45 vjet. Sigurisht, secili nga këto simptoma mund t'i atribuohet një numri të sëmundjeve të tjera, por mjeku me përvojë mund të përcaktojë shkakun e vërtetë të Sëmundjet.
  Ajo duhet të mbahet mend se përcaktojnë fillimin e menopauzës në 45 vjet mund analizat e gjakut laboratorike me të cilat përcaktojnë devijimet hormonet. Pas rregullim mosha direkt të varur nga ndyshime të hormoneve në femra.

  Lehtësim i manifestimeve menopausal
  Këto simptome thyejnë ritmin e zakonshëm të jetës, dhe në disa raste janë në gjendje për të dëmtuar në masë të madhe cilësinë e tij. Pra, është çështja e metodave për të lehtësuar kushtet që shoqërojnë fillimin e përshtatjes menopauzës:

 • Ushtrimi i rregullt moderuar;

 • ushqim të shëndetshëm;

 • ndërprerja e duhanit dhe alkoolit;

 • Përdorimi i komplekseve vitaminë;

 • trajtim simptomatik;

 • Pritja qetësues bimor;

 • korrigjimi i ilaçeve hormonal.


 • Terapia Qëllimi duhet të besojë një gjinekolog i cili di të gjitha rreth menopauzës tek gratë 45 dhe më të vjetër. Vendime vetë në lidhje me trajtimin, mund të sigurojë dëm të pariparueshëm.