Menopauza e hershme

Menopauza - është një nga hapat themelore, e cila vjen në jetën e çdo gruaje. Kjo zakonisht bie në moshën 50-54 vjeç, por nuk përjashtojnë shfaqjes së menopauzës të hershme që fillon në 40-45 vjet. Nëse menstruacione ndaluar të shkojë, kur gruaja ishte 35-38 vjet, ne po flasim për menopauzë të parakohshme lidhur me sosje e parakohshme e funksionalitetit ovarian.

Shkaqet e menopauzës të hershmeEkspertët dalluar disa arsye kryesore për ndërprerjen e hershme të ciklit menstrual, përkatësisht: • faktorët gjenetik;

 • stres të vazhdueshëm;

 • Kurse të rrezatimit ose kemioterapia, kaloi në një moshë të hershme;

 • sëmundja autoimune;

 • jetese imorale, pirja e duhanit, alkoolizmi apo dietë varfër. • Simptomet e menopauzës të hershme  Gruaja vëren se në mesin e cikleve normale menstruacioneve fillojnë të shfaqen Përsërit. Shpesh reduktuar ndjeshëm intensitetin e gjakderdhjes gjatë menstruacioneve dhe shfaqjen e clots gjakut në mes të ciklit. Gjithashtu menopauza e hershme mund të shoqërohet me: • caktuar ose humbje peshe;

 • flashes djersitje dhe e nxehtë;

 • ulet vëmendje dhe kujtesës;

 • lëkurë të thatë, çrregullime të gjumit;

 • Shteti paqëndrueshme emocionale;

 • thatësi vaginale ose urinës kur kollitet ose bark tensionit;

 • ndryshimet në kocka dhe sistemet kardiovaskulare. • Trajtimi i menopauzës të hershme  Ajo luan një rol të rëndësishëm parandalimin e një situate që është organizimin e duhur të jetës. Megjithatë, në qoftë se menopauza e hershme ka ndodhur tashmë, pritja do të jenë mjete të rëndësishme bimore dhe terapi zëvendësimi të hormoneve. Kjo do të mundësojë për të zgjeruar funksionin ovarian, të zvogëlojë manifestimet negative të simptomeve dhe rrezikun e sëmundjeve të zemrës, enëve të gjakut dhe eshtrave.