Përgatitjet në menopauzë

Me fillimin e menopauzës një grua përballet me disa jo shumë të këndshme, simptomat e saj, të tilla si flashes nxehtë, shtim në peshë, fertilitetit të zvogëluar, thatësi vaginale, ndryshimet në gjëndrrat e qumështit, çrregullime të gjumit, mosmbajtjeje urinar, problemet në sferën emocionale.
Për të eliminuar këto simptoma dhe ende të ruajtur shëndetin e për shumë vite, së bashku me mjekun e tij gruan duhet të zgjedhin terapi optimale me qëllim të reduktimin siklet, të mbrojtur kockat, gjoks, zemrën. Është shumë e rëndësishme që qasja për këtë çështje ishte e ndërlikuar - për shkak se jo vetëm duke marrë drogë të caktuara gjatë menopauzës. Ajo gjithashtu duhet të hani një dietë të ekuilibruar, stërvitje dhe për të ruajtur harmoninë e trupit dhe shpirtit.

Medikamente në menopauzë


Shumë gra me menopauzë janë të pyesin se çfarë barna duhet të merren për të ruajtur shëndetin normale.
Metoda më e zakonshme e reduktimin e simptomave negative të menopauzës mbetet pritjes drogë hormonozamenyayuschyh.
Sipas mendimit të shumë grave hormonet në menopauzë ndihmon në eliminimin e simptomave vasomotor, të zvogëluar pamjen e depresionit, të përmirësuar gjumin, rritjen e seksualitetit, të ketë një efekt pozitiv në lëkurë, mukozës, muskujt.

Kjo terapi ndihmon gratë nuk përballen vetëm me manifestime klymakterycheskymy, por edhe të parandalojë zhvillimin e sëmundjeve të ri, ngadalësuar procesin e plakjes, zgjat të rinjtë.
Pranimi i hormoneve gjatë menopauzës çon në zëvendësimin gradual të hormoneve në gratë mungojnë. Droga që janë përdorur si terapi zëvendësimi përmbajnë estrogjenit dhe progesterone. Hormonet e grave gjatë menopauzës efektivisht të përballen me mungesën e hormoneve të kompensimit në trupin e femrës.

Por ky grup i drogës ka "të këqijat" e saj. Një studim nga studimi Instituti Kombëtar i Shëndetësisë gjeti se përdorimi i një kombinimi të progesteronit dhe estrogjenit rrit rrezikun e pash, sulm në zemër, kanceri i gjirit.
Një metodë alternative e luftimit simptomat e dhimbshme të menopauzës janë droga të phytoestrogens.
Phytoestrogens janë substanca natyrore që janë pjesë e disa bimë. Ata janë të ngjashme me estrogjenit në kafshët dhe njeriu. Këto mjete të ndihmojë shumë gra që nuk duan apo nuk mund të përdorin terapi hormonale zëvendësuese. Efektet e phytoestrogen disi më pak të forta se estrogjenit prodhuar nga trupi janë gra. Por, në të njëjtën kohë duke përdorur phytoestrogens gjithmonë të marrë ushqim vegjetarian, mish dhe qumësht, ju mund të rrisë në mënyrë të konsiderueshme aktivitetin e phytoestrogens.

Përveç menopauzë metodat hormonale përdoren në mënyrë aktive dhe të drogës jo-hormonale.
Këto asete kryesisht përfshijnë vitamina dhe minerale, të cilat ndihmojnë për të përmirësuar metabolizmin dhe shëndetin e përgjithshëm të gruas.
Vitaminat janë mirëmbajtjen e mirë parandaluese për komplikime që mund të ndodhë kundër sfondit të ndryshimeve në metabolizmin dhe për të zvogëluar prodhimin e hormoneve femërore.
Në qoftë se menopauza nuk është shoqëruar me aftësi të kufizuara të veçanta, përveç komplekset vitaminë, një grua mund të ketë asgjë tjetër për të marrë. Por është e rëndësishme për të reduktuar përmbajtjen kalori e dietën tuaj sa më shumë të jetë e mundur dhe për të shkuar për të parandaluar ndërlikimet e menopauzës të tilla si sëmundje koronare të zemrës, hipertension, diabet, infarkt miokardi.