Norma mujore në menopauzë ose alarm

Jo çdo grua arrijnë të marrin nëpër këtë periudhë të vështirë të jetës, pa ankth dhe të drogës. Dhimbje koke, periudhave të shkurtra të papritura e marramendje, pika presion, Flushes nxehtë mërzitshëm të komplikojë seriozisht jetën. Dorëzojë siklet të konsiderueshme të parregullt dhe nganjëherë i çuditshëm hënor manifestimet e tij të pazakontë. Përkundër faktit se trupi i çdo gruaje individualisht, në menstruacioneve gjatë menopauzës mund të gjurmohen shumë gjëra të përbashkëta.

Përmbajtje

Features fazat hënore e menopauzës
Si ndodhin mujore gjatë menopauzës

Mujore më të rrezikshme të rëndë?
Çfarë mund të ndihmojë mjekësi moderne?Features fazat hënore e menopauzësPeriudha e tranzicionit nga kohë të plotë të maturimit venitje pjellorisë shumë të gjatë. Ndryshimet në sfond hormonal të fillojë shumë kohë para fillimit të premenopausal dhe do të ndodhë shumë vite pas. Praktikë mjekësore ka shumë fakte që vërtetojnë se menopauzë nuk përfundon me ndërprerjen e menstruacioneve, por ata kryesisht të përcaktojë kursin e saj.Moon në premenopausal


Kjo gjatësi periudhën prej 2 deri në 10 vjet. Që atë si faza fillestare e menopauzës duket ciklin e parë menstrual. Ndryshimi intervali kohor, sasinë e shkarkimit, intensitetin e tyre. Veçori e kësaj faze të menopauzës se periudha tepër të rënda, më shumë si simptoma për gjakderdhje mitrës është një shenjë e keqe. Ata raportuan praninë e mundshme të malignancies legenit. Mujore në vazhdim gjatë menopauzës nuk është normë, por e mundshme.


Mujore gjatë fazës 2 dhe 3 të menopauzës


Nëse gjatë menopauzës e cila zgjat pak më shumë se një vit dhe akuza kthehet nga fundi i periudhës së fundit menstrual, gjashtë muaj dhe përsëri shkoi mbi hënë, ky fakt duhet të konsiderohet si fillimi i gjakderdhje mitrës dhe simptome shumë të keqe. Izolimi i tillë është shpesh një shok apo tumore të formuara në zonën gjenitale. Në postmenopausal gratë menstruacioneve nuk mund të jetë a priori. Prandaj, çdo shkarkesë nga mitër - është gjakderdhje. Prandaj, në të gjitha rastet, rekomandimi është i njëjtë: një vizitë e menjëhershme te mjeku.

Si ndodhin mujore gjatë menopauzësKa katër grupe të grave, secila prej të cilave është karakterizuar nga tiparet e ciklit menstrual në klymakteryy. Nëse simptomet lidhen këto kategori me manifestimet e tyre individuale, mund të bëjë disa parashikime.


Grupi i parë


Kjo përfshin shumicën e grave. Lunar këtu ynvolyutsyonyruyut gradualisht, pa shkaktuar shqetësim të veçantë. Menopauza duket për të rritur intervalin mes menstruacione, periudhën e kohëzgjatjes intensitet varion. Kjo është, nga koha në ndarjen e kohës ose janë të vogla apo të moderuar të bollshme. Kjo situatë zakonisht ndodh brenda pak viteve.Grupi i dytë


Ajo është mjaft e vogël. Lunar këto gra ndërpritet papritmas dhe nuk është përditësuar. Shenja të tjera indirekte e fillimit të simptomave të menopauzës janë ndryshime të butë duke u premenopausal e natyrshme.


Grupi i tretë


Në këtë kategori do të përfundojë me të menstruacioneve kanë tendencë për të filluar përsëri në disa muaj (zakonisht jo më shumë se 3-4). Me kalimin e kohës, intervalet mes tyre rritet gradualisht, derisa të menopauzës.


Grupi i katërt


Kjo mund t'i atribuohet rrezik. Këto simptoma janë më shqetësuese dhe shpesh raportojnë vendndodhjen e vezoreve apo tumoret mitrës e etiologies ndryshme. Më parë mjeku gjen shkakun e vërtetë të devijimeve, më i suksesshëm trajtimi do të jetë. Gra të tilla shpesh sëmundjet endokrine pranishëm dhe mosbalancim metabolike. Cilat janë tipike mujore këto zonjat?
Për shpeshtësinë dhe kohëzgjatjen e natyrisht ato mund të klasifikohen si të rastit.
Ata mund të shërohen nga një periudhë të gjatë kohore (nga një deri në dy vjet).
Pas një mungese të gjatë menstruacioneve, ata bëhen shumë më të bollshme dhe më të qëndrueshme.
Ndjenja dukshëm më keq, shënuar dobësi, letargji, anemi.Mujore më të rrezikshme të rëndë?Çdo humbje e gjakut shkakton rënie në hemoglobinë dhe, rrjedhimisht, të zhvilluar anemi. Nëse vëllimi shkarkimit rritur në 80 ml ose më shumë në ditë, është thënë se është koha që të kalojnë testin. Menstruacioneve të tilla gjasa është gjakderdhje, veçanërisht në qoftë se shkarkimi clots ekzistuese. Mujore në mënyrë të bollshme në menopauzë - një simptomë shqetësuese. Shtyjë klinikat vizituar është jashtëzakonisht e papërgjegjshme.

Çfarë mund të ndihmojë mjekësi moderne?Në jofunksionale menstruacioneve të rënda gjinekologu-endokrinolog zgjedhur trajtimit regjim optimal. Mjekët e konsiderojnë praninë e menstruacioneve si gjakderdhje postmenopausal, shkaku i të cilave në shumicën e rasteve janë ndryshime endometrial hyperplastic. Vendimi Surgical teknikë si vijon: aplikoni polyps curettage e mitrës janë hequr dhe tumoret.
Sot, shumë gra kanë probleme me hënë në shumë të rinj. Mjekësia e aftë nëse jo kurë, maksimumi minimizohet. Prandaj, shfaqja e mosmarrëveshje dhe ciklit menstrual çekuilibër në moshën e rritur nuk duhet të trembet. Nëse fazat fillestare dhe më vonë e menopauzës ndodhë relativisht të qetë, ajo është normë për këtë periudhë të jetës.