Fillimi i menopauzës - Simptomat

Menopauza - një proces i natyrshëm dhe i pashmangshëm i plakjes fertilitetit. Dhe në qoftë se para se menopauza nuk ishte gati për të thënë me zë të lartë, tani, për më shumë informacion se është dhe se si për të mbijetuar në këtë periudhë të vështirë mund absolutisht çdo grua. Për fat të mirë, shumica e gjysmës së drejtë ndryshuar qëndrimin e tyre ndaj këtij fenomeni, duke marrë atë për të dhënë dhe në mënyrë të pashmangshme do të vazhdojnë të gëzojnë jetën dhe të ndjehen të dashur dhe isha i vogël.
Duke hedhur poshtë spekulimet filozofike dhe supersticion, e konsiderojnë si të njohin fillimin e menopauzës në kohë për të ndihmuar trupin tuaj dhe për të zvogëluar rrezikun e pasojave të mundshme.

Si për të përcaktuar fillimin e menopauzës?


Kjo pyetje është nëse çdo grua, mezi dyzet kaluar vijën. Kjo nuk është për t'u habitur, që nga fillimi i menopauzës dhe paraqitjes së simptomeve karakteristike nuk mund të parashikohen: një tipar gjenetik i qenësishëm në lindje.
Ndoshta shenjë paralajmëruese e parë të afrohet menopauzës mund të konsiderohet cikli menstrual. Pas disa kohe (numri mund të variojë nga disa muaj deri në dhjetë vjet) do të shtohet në ciklin e parregullt dhe simptoma të tjera të menopauzës të hershme tek gratë.

Këto përfshijnë:

  • njohur të gjitha dosazhdayuschye në Tides kohë të gabuar. Ndjenja e ngrohjes, e cila është shoqëruar me djersitje të tepruar, skuqje të fytyrës, awakenings nate - është një nga shenjat e ndritura dhe të pakëndshme të menopauzës të hershme;

  • swings humor. Shumë gra janë shumë të ndjeshme ndaj ndryshimeve hormonale, në mënyrë që sindromi premenstrual zakonshme dhe ata përreth tyre duket absurditet absolut;

  • thatësi e mukozës, duke përfshirë vaginë. Si rezultat i dëshirës seksuale të reduktuara dhe cilësinë e seksit;

  • dhimbje koke, pika presion, vjellje, tringëllimë në veshët;

  • dhimbje prapa, muskuj dhe nyje, që ra fjala, nuk është vetëm një simptoma të rregullta të menopauzës të hershme, por ndoshta shenja të një osteoporozën ose artrit grua;

  • gulçim, palpitations zemrës dhe dhimbje të zemrës, dhe arsye të konsiderueshme për të parë një mjek;

  • dhe ndërprerja fund plotë e menstruacioneve.